web analytics

Stempels onder balkonvloeren van Beneluxflat kunnen weg

Ter hoogte van de Beneluxflat in Roosendaal is de komende weken weer een deel van de Laan van Brabant afgesloten. Woningbouwvereniging Alwel, eigenaresse van de flat, heeft daar voor verdere werkzaamheden aan de balkons weer een grote kraan geplaatst. De komende weken worden de stempels onder de balkonvloeren weggehaald, nadat uit onderzoek gebleken is dat de vloeren verder goed zijn.

De flat staat al maanden ‘ingepakt’ in kolossale steigers nadat op zondag 13 augustus een zijpaneel van een van de lagere balkons afviel op het dak van Winkelcentrum Roselaar. Uit onderzoek bleek dat er risico bestaat dat meerdere balkonpanelen niet goed waren. Eind vorig jaar werden alle 44 zijpanelen (van 1200 ton) op de hoeken verwijderd.

Eind december was die – kostbare – klus geklaard. Nu is het werk dus weer hervat. Op de plekken van de verwijderde zijpanelen zijn eind vorig jaar tijdelijk houten panelen geplaatst. De woningbouwvereniging verwacht dat de bewoners over een week of vier weer van hun balkon gebruik kunnen maken.

Maar de klus is dan nog (lang) niet geklaard. In BN DeStem zegt Alwel dat het werk naar verwachting pas in 2019 afgerond kan worden.


Foto boven en onder: er staat weer een grote kraan op de Laan van Brabant bij de (ingepakte) Beneluxflat.