web analytics

Stef Paglia Trio bij Nispen Blues (7 maart)

Op zaterdag 7 maart treedt de Belgische Bluesformatie Stef Paglia Trio op in café de Gouden Leeuw in Nispen voor Nispen Blues. Het optreden begint om 21:30 uur en is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk.

Het wordt een weerzien, want Stef Paglia is geen onbekende voor Nispen Blues. Hij betrad reeds in april 2018 als gitarist van The Bluesbones het Nispen Blues podium om het seizoen spetterend af te sluiten. Sindsdien zijn er veel pogingen gewaagd om hem met z’n zeer succesvolle trio naar Nispen te halen, en op zaterdag 7 maart is het dan eindelijk zover.

Eigen stijl
De 25-jarige Stef Paglia heeft met The Bluesbones in 2016 de Belgian Blues Challenge gewonnen, en werd tweede op de European Blues Challenge in 2017. Stef nam op 12-jarige leeftijd voor het eerst een gitaar in de hand, en heeft door de jaren heen een typische eigen stijl en sound gecreëerd. Zijn vader liet hem kennis maken met de Blues, en dat liet hem nooit meer los.

Met The BluesBones trad (en treedt) hij in binnen- en buitenland op. Zo speelde hij onder andere al op Blues Peer, Swing Wespelaar, Gevarenwinkel Blues & Roots Festival, en het Ribs & Blues Festival.

Onvervalst
Het Stef Paglia Trio speelt onvervalste Bluesrock met een brede mix van eigen werk en covers. Hij laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert hiermee zijn eigen Blues stijl te creëren. In maart 2019 kwam het debuutalbum ‘Never Forget’ uit met vrijwel uitsluitend eigen nummers. “Zijn Bluesrock is hedendaags, erg groovy en werkt heel aanstekelijk. Paglia’s creativiteit zorgt ervoor dat de energie die er vrijkomt snel wordt geadsorbeerd en dat de luisteraar van ieder nummer voluit kan genieten” (Rootstime.be).

Line up: Stef Paglia: gitaar en zang – Joel Purkess: drums – Geert Schurmans: basgitaar

❯ Website Nispen Blues