web analytics

Stadsschilder Jos Antens exposeert en schildert bij Galerie Anita Ammerlaan

De stadsschilder van Roosendaal, Jos Antens, is één van de exposanten tijdens Eye-Candy 29 die vanaf zaterdag 24 juli wordt gehouden in Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt in Roosendaal. Jos is inmiddels een bekende verschijning in Roosendaal. Veel mensen hebben hem al eens zien schilderen in de straten van Roosendaal of in het buitengebied.

Herkenbaar
Als hij met de fiets is aangekomen op zijn nieuwe schilderlocatie, zet hij zijn schildersezel neer en begint te schilderen. Op een leeg paneel schildert Jos vervolgens in 3 tot 5 uur een impressionistische weergave van een herkenbaar plekje van Roosendaal. Hij gaat pas naar huis als zijn werk af is.

Videokanaal
Jos maakt video’s van zijn schilderavonturen en plaatst die op zijn eigen Youtube-kanaal en op Facebook. Vooral op de Roosendaalse Facebookgroepen krijgt hij enorm veel enthousiaste reacties. Hij Jos zal op zaterdag 24 en zondag 25 juli van 12:00 tot 17:00 ‘live’ gaan schilderen voor de deur bij Galerie Anita Ammerlaan. Hij is blij dat hij zijn schilderijen in ‘zijn stadje’ kan exposeren en hoopt dat veel mensen een kijkje komen nemen op de expeditie.

9 kunstenaars

Op die expositie, die tot en met zondag 7 november te zien is, is het werk van 9 professionele kunstenaars te zien. In verband met vakantie is de galerie overigens gesloten van 26 juli t/m 8 augustus.

Eye-Candy 29
Kunstwerken van de volgende kunstenaars zijn er te zien: Jos Antens (schilderijen), Marina Cleiren (schilderijen), Jac Brouwers (ruimtelijk werk), Wendy Donckers (schilderijen), Loes van Unen (schilderijen), Ans Pullen (wandobjecten en ruimtelijk werk), Kim van der Flaes (schilderijen), Tatiana Korchagina (schilderijen) en Anita Ammerlaan (schilderijen). Bovendien zijn er prachtige kunstwerken en meubels uit Marrakech – Marokko te bewonderen. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met schilderijen in verschillende stijlen, ruimtelijk werk en meubels.

De galerie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00.

❯ Website Anita Ammerlaan
❯ Youtube-kanaal Jos Antens