web analytics

Squashschool Sieben start met gratis instuif

De Sieben Squashschool zet bij aanvang van het nieuwe seizoen de deur wagenwijd open voor de jeugd. Kinderen tussen 6 en 17 jaar zijn zondag 27 augustus en 3 september tussen 10.45 en 11.45 uur van harte welkom in het sportcentrum op De Stok.

Middelbare scholen maken met regelmaat gebruik van de squashbanen van Sieben, maar voor het basisonderwijs is de weg naar het recreatiepark kennelijk te omslachtig. Vandaar dat het centrum bij aanvang van het nieuwe seizoen alle drempels wegneemt. De kinderen kunnen niet alleen gratis deelnemen aan de training, maar krijgen ook alle benodigde materialen als rackets en balletjes te leen.

Sinds jaar en dag staat de squashschool onder bezielende leiding van clubtrainer Xavier Göttgens. Hoewel dat geen doel op zich is, heeft hij al menig talent afgeleverd op nationale erepodia. Maar spelvreugde staat bij hem voorop: ,,Squash is gewoon een hele leuke sport. Vrijwel elk kind kan er meteen mee aan de slag en maakt snel vorderingen. Het is een relatief kleine sport en dat betekent dat degene die echt talent heeft, heel snel kan stijgen op de landelijke ranglijst. Verder is het niet tijdgebonden. Buiten de trainingen kun je spelen wanneer jij dat wilt.’’

Wie aan de gratis instuif wil deelnemen, moet zelf luchtige sportkleding en niet afgevende zaalsportschoenen mee brengen.