web analytics

Sprookjestocht van Landgoedloop in teken van Hans en Grietje (11 nov)

De Landgoedloop 2018 in Visdonk is dit jaar op zondag 11 november. Ieder jaar organiseert Atletiek- en Recreatiesport Vereniging (ARSV) THOR uit Roosendaal deze Landgoedloop op Visdonk, waarvan de opbrengst naar Natuurmonumenten gaat. Het onderdeel Sprookjestocht staat dit keer in het teken van Hans en Grietje.

Behalve deze familieloop zijn er ook tochten voor hardlopers, wandelaars en Nordic Walkers. Zowel de hardlopers als wandelaars en Nordic Walkers kunnen kiezen uit circuits van 6,7 km, 10 km en 14,5 km. Voor de Sprookjestcht is voorinschrijving gewenst; dit is nodig om de drukte te spreiden, zodat niet iedereen tegelijk bij een bemande post aankomt. Tussen 11:30 – 13:30 vertrekken er groepjes om de tien minuten. Voor de andere tochten is inschrijving alleen op de dag zelf mogelijk.

De tocht van 14,5 km voert ook door onbekendere delen van Visdonk. Er is geen rustpunt.

Sprookjestocht
Bij de Sprookjestocht spelen de deelnemers mee in het verhaal van Hans en Grietje. Daarnaast speelt tijdens deze tocht de natuur een belangrijke rol bij het oplossen van leuke raadsels. Er is een prijs voor de leukst verklede Hans, Grietje of Heks. De organisatie hoopt dat veel kinderen verkleed komen.
Voorinschrijving kan tot en met zaterdag 10 november 19.00 uur. Daarna is op de voorinschrijvingspagina alleen nog zien op welk tijdstip men het beste kunt starten in verband met spreiding van de drukte.

Vertrektijden:
08.45 uur – hardlopers 6,7 km, 10 km, 14,5 km
09.00-10.00 uur – wandelaars en nordic walkers 6,7 km, 10 km, 14,5 km
11.30-13.30 uur – Sprookjestocht voor het hele gezin

Deelname kost 3,50 euro, per gezin maximaal 7,00 euro. Het vertrek is bij het Thorhonk op Sportpark Vierhoeven (Nispenseweg 5, 4707 RA Roosendaal)

Doel
Het doel van de Landgoedloop is om de deelnemers op een sportieve/recreatieve manier kennis te laten maken met Landgoed Visdonk. De opbrengst van de Landgoedloop komt ten goede aan Natuurmonumenten West Brabant. Natuurmonumenten heeft van de opbrengst van 2017 een Natuureducatiekist aangeschaft, die gebruikt wordt om kinderen op een speelse manier met de natuur op Visdonk kennis te laten maken. In 2018 gaat Natuurmonumenten de opbrengst van de Landgoedloop besteden aan een bloemenveld bij het insectenhotel op Visdonk.

❯ Website Landgoedloop
❯ Route Landgoedloop
❯ Inschrijven Sprookjestocht