web analytics

Sportstudenten beschikbaar voor tal van (sportieve) events

Scholen, sportclubs, organisatoren van evenementen of bijeenkomsten, bedrijven en instellingen die voor allerlei soorten ondersteuning op het gebied van sport, bewegen en gezondheid hulp kunnen gebruiken, kunnen voortaan in Roosendaal terecht bij het Sport Studenten Loket. Ook bij acties en onderzoek kan op studenten een beroep worden gedaan.

Het kan allemaal
Het Loket (SSLR) is een initiatief van gemeente Roosendaal, CIOS Zuidwest en Fontys Sporthogeschool met als uitvoerende partner Stichting Sportservice Noord-Brabant. Sportwethouder René van Ginderen: “Dit loket past perfect binnen de ambities van de gemeente en het FIT!-akkoord dat we vorig jaar hebben gesloten met ruim 40 organisaties in onze gemeente. Van organiseren en ondersteunen en promoten van evenementen tot onderzoek naar sport- en beweegonderzoek of het beschikbaar stellen van sport- en beweegpakketten, met of zonder instructeurs. Je kunt zelfs langjarige partnerships aangaan voor regelmatig terugkerende activiteiten. Het kan allemaal bij het SSLR-loket.”

Sportstudenten
Het SSLR zet hiervoor enthousiaste en leergierige sportstudenten van de onderwijsinstellingen CIOS en Fontys in. Voor de leerlingen is het een uitstekende kans om opgedane kennis in de praktijk te brengen en voor bedrijven en instellingen een goede bron van ‘extra handen en hersens’ voor hun activiteit of evenement. Want daar blijkt steeds vaker een tekort aan te zijn bij verschillende i instellingen.

Extra hersens en handen
Jerome de Clercq, manager van het SSLR: “Vanaf nu kan iedereen die op zoek is naar ondersteuning, begeleiding, organisatie of promotie van sport en beweegactiviteiten bij ons terecht. Of mensen met een plan die willen onderzoeken waar hun achterban behoefte aan heeft, maar daar zelf de capaciteit of tijd niet voor heeft, kunnen bij ons aankloppen. Onze studenten helpen graag zowel met het onderzoek als de ontwikkeling van sport-, beweeg- en vitaliteitsprogramma’s.”