web analytics

Sportklimaat Roosendaal verbetert door cursus Leiding Sportieve Recreatie

Sportservice Noord-Brabant (SSNB), NSA en Boost Jongerenwerk Roosendaal zijn de samenwerking aangegaan. De LSR cursus: Leider Sportieve Recreatie is een feit. In deze cursus krijgen de cursisten de vaardigheden aangeleerd om mensen op hun eigen niveau te begeleiden bij sportieve activiteiten op bijvoorbeeld een sportplein, bij evenementen of bij een sportclub.

Flor van Ham (SSNB) een van de begeleiders van de cursus, spreekt van een goede opkomst. “In totaal zijn we het traject aangegaan met 10 enthousiaste cursisten. Deze cursisten hebben we in samenwerking met Bas Huibrechtse van Jongerenwerk Boost kunnen benaderen”. Jongeren met een sportieve achtergrond wordt de kans geboden om zich verder te ontwikkelen in de sportwereld. “De jeugd is de toekomst”, aldus Flor.

Toegankelijk
“De samenwerking met SSNB is hierin een hele toegankelijke”, zo spreekt Flor. “De opleiding bestaat uit een aantal contacturen, het lopen van een stage en het vullen van een portfolio. Uiteindelijk wordt de opleiding afgesloten met een aantal proeven van bekwaamheid. De stageuren die de cursisten moeten maken, zijn makkelijk in te vullen bij de vele collega’s die momenteel als vakdocent fungeren binnen het primaire onderwijs. Ideaal dus”.
Een groot gedeelte van de cursisten liepen de afgelopen periode mee in het basisonderwijs om stageuren in te vullen. Flor geeft aan dat de praktijkervaring een hele mooie is. De cursisten krijgen concrete opdrachten, hebben een mooi platform om deze uit te voeren en krijgen direct feedback van de begeleidende vakdocent gymnastiek. De lijntjes zijn dus heel kort en de feedback kan gelijk gegeven worden. “Uiteindelijk is het doel dat de cursisten zich ontwikkelen op lesgeef gebied maar ook op organisatorisch gebied.”

Zes maanden
De LSR-cursus duurt ongeveer 6 maanden en heeft in februari zijn start gehad. “We zijn dus al een tijd bezig en de cursisten zijn momenteel druk bezig met het organiseren van diverse evenementen.” Het goede weer komt eraan en dat wil zeggen dat er veel mogelijkheden zijn waar de cursisten hun laatste opdracht kunnen uitvoeren.

Veldjes en pleintjes
Na afloop van de cursus is het de bedoeling dat de LSR cursisten structureel ingezet gaan worden binnen de gemeente. Zij zullen dan ingezet worden op veldjes, pleintjes, bij evenementen en op scholen om het sportklimaat te verbeteren in Roosendaal.