web analytics

‘Sportkermis’ op 4 januari van Rabo Sjors Sportief

Het jaarlijks Rabo Sjors Sportief evenement in Roosendaal, dat komend jaar opnieuw verlengd wordt, krijgt op donderdagmiddag 4 januari een ‘sportkermis’ bij Metsj Point aan De Stok in Roosendaal. Tussen 13:00 en 16:30 demonstreren tientallen verenigingen dan hun club en hun sport.

‘Metsj Point heeft zijn prachtige accommodatie, waar veel Roosendaalse verenigingen al gebruik van maken, beschikbaar gesteld’, vertelt Jerome de Clercq van Sportservice Noord-Brabant, de coördinator van Rabo Sjors Sportief in Roosendaal. ‘Ook dit soort accommodaties zorgt ervoor dat wij in Roosendaal kunnen sporten’.

De toegang bij de sportkermis is gratis; heel Roosendaal is uitgenodigd om daar een kijkje te nemen en kennis te maken met de sport-diversiteit in Roosendaal.

Magische grens
De sportkermis is ook een mooie gelegenheid om de Rabobank te bedanken omdat die het mogelijk maakt dat Sjors Sportief in Roosendaal zo’n succes is: vorig jaar werd bijna de magische grens van 2000 inschrijvingen gehaald. De medewerking van de Rabo voor komend jaar is wederom gecontinueerd, dus kan de organisatie weer werk gaan maken van het nieuwe Sjors Sportief-boekje, dat 28 februari bij de Roosendaalse jeugd thuis moet liggen, want vanaf dat moment kan er weer worden ingeschreven voor de sportactiviteiten.

In het boekje staat een opsomming van de mogelijkheden om tientallen sporten uit te proberen bij de verenigingen. ‘De landelijke trend is dat kinderen steeds minder bewegen. De digitalisering van de maatschappij is in opkomst. Onder andere tablets, telefoons en sociale media nemen, anno 2017, een belangrijke plaats in, in het leven van de hedendaagse jeugd. Dit gaat gepaard met de nodige gezondheidsrisico´s. Onvoldoende beweging zorgt voor deze gezondheidsrisico’s. ‘Sjors Sportief’ is momenteel het beste sportstimuleringsproject voor deze leeftijdsgroep, waarmee risico’s door te weinig bewegen kunnen worden getackeld’, aldus Jerome de Clercq.

Samenwerking
Die is uiteraard blij met de samenwerking met de Rabobank Zuid-West. ‘Zonder de Rabobank zou dit allemaal niet mogelijk zijn en zou de jeugd veel minder handvatten hebben om lekker te kunnen sporten’, stelt hij. Ed Vreman, directeur van Rabobank Zuidwest-Brabant ziet het belang en de kracht van dit project en is blij een bijdrage te kunnen leveren om de Roosendaalse jeugd in beweging te krijgen.

Foto: In mei vorig jaar was er een Sjors Sportief-dagop Sportpark Vierhoeven. Nu is er begin januari 2018 een ‘sportkermis’ in Metsj Point aan De Stok.