web analytics

Sportitels 2019 naar Erik-Simon Strijk, Chelsey Heijnen en eerste damesteam Pelikaan

Op het Sportgala van Roosendaal, dat vrijdagavond 6 maart plaatsvond op Sportpark Vierhoeven bij Talentencentrum Zuidwest Nederland (Aleco Sport Visions), was een hoofdrol weggelegd voor triatleet Erik-Simon Strijk, bokster Chelsey Heijnen en het hockeyteam van Pelikaan 1. Zij werden respectievelijk Sportman, Sportvrouw en Sportteam 2019.

Ook atleet Pim van der Male en danser Jasmijn Slui kregen de nodige aandacht. Zij konden de titel ‘Talenten van het Jaar’ mee naar huis nemen.

Genomineerden
Voor de titel Sportman van het jaar waren ook genomineerd Ennio Mertens (Judo) en Tim van Rijthoven (Tennis), voor de titel Sportvrouwe van het jaar Manouk Haast (Turnen) en Lynn van der Meer (Sportklimmen) en voor de titel Sportploeg van het jaar Dynamo Dansers (Dans) en The Rainbows Team Large A (Twirling)

Huldiging
Voordat de uitslag van de verkiezing van de sportman, sportvrouw en sportploeg bekend werd gemaakt, werden zo’n 140 Roosendaalse sporters gehuldigd voor hun prestaties in het afgelopen jaar. Daaarna werd het programma voor drie kwartier gesplitst. Jongeren onder de 14 jaar werden vermaakt op een sportief spelletjes circuit, terwijl de ouderen luisterden naar de Olympische sportbeleving van Nadine Broersen.

Ter afsluiting was er nog een gezellige afsluiting met ondersteuning van muziektalent DJ Maui.

Hoog niveau
Sportgala-voorzitter Robert Schuurman, die na vijf jaar opstapt, noemde het niveau van sport in Roosendaal enorm hoog, en ‘de hoeveelheid talenten een veelvoud daarvan. Topsport en breedtesport: ze kunnen niet zonder elkaar. Niet het ene of het andere. Het gaat om de magic mix zoals Andre de Klerk het mooi verwoordde’.

❯ Facebookpagina Sportgala Roosendaal

Dit bericht bekijken op Instagram

Happy people @sportgalaroosendaal

Een bericht gedeeld door Sportgala Roosendaal (@sportgalaroosendaal) op