web analytics

‘Speuren op Visdonk’ met leuke opdrachten en weetjes

Natuurmonumenten heeft een leuke speurtocht ‘Speuren op Visdonk’ gemaakt door het natuurgebied in Roosendaal voor gezinnen met kinderen tussen de 6 en 10 jaar. De speurtocht is voor 4,50 euro te koop bij Lodge Visdonk en het T-Huis Visdonk.

Tijdens de speurtocht wordt de natuur van Visdonk op een hele leuke en actieve manier beleefd. Er is een route van 3.4 kilometer uitgezet door het bos waar allerlei opdrachten uitgevoerd moeten worden die in de speurtochtwaaier staan. Wie alle opdrachten heeft gedaan, kan het geheimschrift ontcijferen.

De speurtocht biedt veel leuke en interessante weetjes over de dieren en de planten die op landgoed Visdonk leven. En kinderen kunnen een eigen 3D-vos knutselen.
‘Kun jij voelen als een mol of jezelf verstoppen als een egel en ook nog eens een geheimschrift ontcijferen? Ontdek het samen met de dieren van Visdonk tijdens de
spannende speurtocht ‘Speuren op Visdonk’, alsud Natuurmonumenten.

De kleurrijke speurwaaier van Natuurmonumenten staat boordevol leuke opdrachten en natuurweetjes. Een superleuk uitje voor de zomervakantie. Met het uitvoeren van de speurtocht is men volgens Natuurmonumenten ongeveer twee uur zoet.

De speurtocht is geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud. Maar natuurlijk kunnen kinderen van andere leeftijden de speurtocht ook doen. ‘Jongere kinderen met extra hulp van hun ouders en/of begeleiders en oudere kinderen kunnen de jongere kinderen helpen met het voorlezen van de opdrachten’, zo suggereert Natuurmonumenten.