web analytics

Speulenderwijs wint bijzondere editie van Liedjesfestival

De carnavalsband Speulenderwijs heeft het liedjesfestival van Tullepetaonestad gewonnen. De Oog’eid kon dat woensdagavond 11 november bekend maken, nadat de nieuwe voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal Jacqo van Gastel de traditionele eer had gehad om de waardigheden te overhandigen.

Door alle corona-maatregelen moest het 11-11-programma helemaal anders verlopen dan normaal. Geen ontbijt in de 3W’s, maar een afhaalontbijt voor thuis, en geen Liedjesfestival in de Kwakkelkooi, maar een digitale versie van het festival via YouTube.

Markus I
De negen optredens werden door de bands zelf gejureerd, waar Speulenderwijs dus als winnaar uit de bus kwam met zijn versie van “Wa d’n optreje”. Tijdens het protocolaire gedeelte, na afloop van het Digitaole Liedjesfestival, werd voor het vierde jaar de ‘Oog’eid, Priens Markus I gepresenteerd samen met Sjampetter Rinus en narreke DoReMi.

Ondanks geslaagd
‘Het was ondanks de omstandigheden een geslaagde dag waarbij gedacht is aan de mogelijkheden van dit moment. Bij heel veel Tullepetaonen is het feestje thuis gebracht middels een digitaole presentatie en video. De Tullepetaonse carnavalsvierder antwoordde hier massaal op door Tullepetaonestad een beetje op te vrolijken door de Tullepetaonse vlag buiten te hangen en thuis er toch nog iets leutigs van te maken onder het mom van Tullepetelluf vierut zelluf’, zo kijkt Stichting carnaval Roosendaal terug op deze bijzondere 11-11.

Foto boven: Beeld uit het digitaole Liedjesfestival zoals het via YouTube kon worden bekeken.

Op YouTube kan het Liedjesfestival worden teruggekeken.

Wouwse Plantage
Ook de stichting Kindercarnaval de Mastepinne in Wouwse Plantage heeft woensdagavond 11 november gebruik van YouTube gemaakt om het nieuwe protocol van Wouwse Plantage bekend te maken. In 2021 voert prins Erik d’n 1e, samen met grootste boer Peer, nar Tommeke en sjampetter Joene, het bewind over Mastepinnelaand.
Na afloop werd het nieuwe insigne onthuld. Het motto van Mastepinnelaand in 2021 luidt: ‘Ut zit wel snor’. De coronaproof carnavalsactiviteiten zijn nog niet bekend, maar deze worden op termijn via de website en social media bekendgemaakt.

 

Ons nieuwe drietal!! Receptie! #wadnoptreje

Geplaatst door Tullepetaonsnieuws op Woensdag 11 november 2020