web analytics

Spektakel ‘Vier de Wind’ bij windmolens langs de Vliet

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober vindt het muziektheaterspektakel ‘Vier de Wind’ plaats in Roosendaal. ‘Het wordt een poëtische familievoorstelling die het verhaal vertelt van de kracht en schoonheid van de wind’, laat EELT theatercollectief weten. ‘Op een bijzondere locatie: onder de schaduw van een gigantische Roosendaalse windturbine Turbine 1 van Windturbinepark Roosendaalsche Vliet’.

Roosendaalse talenten
De voorstelling wordt gemaakt door EELT theatercollectief, samen met enthousiaste kinderen die meededen aan het educatieprogramma en lokale talenten. ‘Dat zijn in Roosendaal een saxofoonensemble van Saxofoonstudio ‘De Vliet’, danseressen van dansschool Dynamo en van dansschool Vive la Danse’, zegt Serge Gruson van EELT Theatercollectief. Mocht de voorstelling van 30 of 31 oktober vanwege weersomstandigheden onverhoopt niet door kunnen gaan, dan heeft de organisatie de datum van 1 november nog achter de hand.

Kaarten
Kaarten kunnen via de website van EELT al worden gereserveerd. De entree bedraagt tien euro voor wassenen en vijf euro voor kinderen. Uiteraard doet de organisatie er alles aan om dit evenement corona-proof te maken. ‘De opzet wordt kleinschalig maar de beleving wordt maximaal’, aldus Gruson.

In Wouw
In de gemeente Roosendaal zijn EELT theatercollectief en het project ‘Vier de Wind’ al bekend van activiteiten in Wouw, vorig jaar oktober. ‘Dat was een festival voor het hele gezin bij Windmolen De Arend. Erg geslaagd. Er waren workshops, theater, oude ambachten etc. Dit zorgde ook voor veel meer bezoekers dan de molen in jaren had gehad’, blikt Gruson terug.

Windmobiel
Het muziektheaterspektakel in Roosendaal is een nieuw onderdeel van het project ‘Vier de Wind’. Een niet onbelangrijke rol speelt de Windmobiel, een ontwerp van Reg Gruson, om de molens naar mensen toe te brengen. ‘Het verbindt oude en nieuwe molens en nodigt mensen uit om in gesprek te gaan over de wind’. Die Windmobiel staat trouwens al een paar keer eerder in Roosendaal, zoals op (onder voorbehoud) op 19 september, 10 en 17 oktober. Ook is hij op verzoek in te zetten. Stuur dan een mail naar info@eeltweb.nl

❯ Website Vier de Wind
❯ Tickets bestellen