web analytics

Spectaculair Ruiterfestijn in Wouw op 22 juli

Ponyclub en Paardensportvereniging Wouw Vooruit  houdt zaterdag 22 juli voor de vijftiende keer een groot outdoor pony- en paardenconcours op een terrein aan de Westelaarsestraat, net buiten Wouw, richting Nispen. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen.

Een paar honderd ruiters en amazones nemen het die dag tegen elkaar op in diverse rubrieken. Het programma begint om 9.00 uur.  Zowel springen als dressuur staan op het programma. Er is vooral ruimte ingeruimd voor de sterk groeiende groep van beginnende ruitertjes. Voor hen zijn er Bixie-rubrieken en een ‘Pimp your pony’.

Voor ruiters uit de regio is deze wedstrijd de laatste mogelijkheid om nog te trainen voor het Brabantse Kampioenschap dat een week later plaatsvindt.

Het showprogramma begint om 18.30 uur met diverse spannende acts en optredens. Er  is  een modeshow te paard en wordt er in teamverband gestreden in een uitdagend springparcours. Tweetallen van gerenommeerde dressuurstallen strijden om de beste kür op muziek en grote trekpaarden denderen over het terrein in een Tally Ho-wedstrijd. Kelly van Loon verzorgt verder een vrijheidsdressuur.

Aan het einde van de showavond is er een sprookjesachtig optreden van een meisje met haar speciale, reusachtige paard en daarna neemt dj Dave het over. De bezoekers kunnen zowel overdag als ’s avonds terecht in een tent met een terras, waar drank en versnaperingen verkrijgbaar zijn. ‘Die inkomsten moeten ervoor zorgen dat de dag ook financieel tot een goed einde wordt gebracht. Op het terrein staan diverse gezellige kraampjes en voor de kinderen is er een springkussen. De entree is gratis en het terrein is goed bereikbaar op de fiets of met de auto’, meldt de organisatie.

Ponyclub en Paardensportvereniging Wouw Vooruit heeft leden uit Roosendaal, Heerle, Wouw, Huijbergen, Ossendrecht en Kruisland.
 

 ❯ Website Ponyclub Wouw Vooruit

Wouw Vooruit