web analytics

Speciale wandeling in Visdonk met honden (23 juli)

Op zondag 23 juli organiseert Natuurmonumenten tussen 10:00 – 12:00 uur op landgoed Visdonk bij Roosendaal een speciale wandeling voor hondenliefhebbers. Deelnemers gaan samen met hun hond op pad met de boswachters Wilton de Dooij en Bianca de Craen van Natuurmonumenten.

Bianca is tevens gediplomeerd instructeur en gedragstherapeut voor honden. Onderweg krijgt men op speelse wijze tips voor een actieve wandeling met de hond aan de lijn. Deelnemers krijgen meer inzicht in het gedrag van de hond en hoe en men hun hond een uitdagende wandeling kan bieden aan de lijn. ‘Een unieke belevenis voor jou en je hond! Ook kom je meer te weten over de natuur van Visdonk’, aldus Natuurmonumenten.

De wandeling duurt twee uur en start om 10.00 uur bij het T-Huis Visdonk. Wie wil meedoen, kan zich aanmelden via www.nm.nl/natuurgebied/visdonk/activiteiten

Volop mogelijkheden

“Deze wandeling is een bewustwording voor hondeneigenaren dat aangelijnd wandelen met hun hond heel erg leuk kan zijn. Vanaf augustus gaan de boswachters van Natuurmonumenten strenger controleren op naleving van de regels met betrekking tot honden op Visdonk. Er blijven volop mogelijkheden voor honden om zich uit te leven”, zegt Natuurmonumenten.

Honden-loslooproute

Op Visdonk zijn honden overal welkom als ze aangelijnd zijn. Natuurmonumenten heeft ook een speciale hondenloslooproute aangelegd en een hondenspeelveld ingericht waar honden heerlijk kunnen ravotten. Op het landgoed is duidelijk aangegeven via panelen en bebording waar de hond aan de lijn moet en waar de loslooproute en het -speelveld zijn. ‘Het is belangrijk dat bezoekers zich aan deze regels houden. Niet alleen voor de natuur maar ook voor andere bezoekers’.

❯ Over Hondenloslooproute in Visdonk

Honden looslooproute
De hondenloslooproute van Natuurmonumenten in Landgoed Visdonk.