web analytics

Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast

Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.

De speciale award werd uitgereikt door directeur Leon Kuijs van de Stichting WEP (Waardering Erkenning Politie).

Onafhankelijk
WEP is een onafhankelijke stichting, die iedere maand een award uitreikt aan een bepaald politieteam en ook een keer per jaar een team uitroept tot het beste team van het jaar. Voor de maandelijkse prijs komt altijd een aantal teams in aanmerking. Buiten deze maandelijkse award is voor het team Roosendaal bij uitzondering een speciale award in het leven geroepen vanwege onder andere het bijzondere optreden tijdens de vuurwerkoverlast van eind vorig jaar.

Motivatie
“Met recht kan worden gesproken van een teamprestatie. Het HELE team heeft bijgedragen aan het in goede banen leiden van de jaarwisseling en daaraan gekoppeld een succesvolle aanpak van de enorme uurwerkoverlast. Maar er is nadrukkelijk meer aan de hand in het “Roosendaalse.” De prestatie moet óók breder gezien worden. Dit team kenmerkt zich nadrukkelijk door een performance voor, met, maar zeker ook door de samenleving. Van meerdere kanten vernemen wij dat het Roosendaalse politieteam haar voelsprieten goed naar de samenleving heeft gericht. Dit maakt het ook dat WEP voor dit team een bijzondere award heeft ontwikkeld die zich onderscheidt van een reguliere – award – uitreiking. De ontstane wisselwerking met bijvoorbeeld de gemeente en het opbouwwerk legitimeert deze bijzondere situatie”

(Het basisteam Roosendaal gaat over de gemeenten Roosendaal, Halderberge, Moerdijk en Rucphen)