web analytics

Snelheidsduivel ramt woning in Oud Gastel en gaat er vandoor

Een bestuurder en een inzittende van een auto zijn er woensdagavond 3 juli vandoor gegaan nadat zij met een auto een gevel van een woning in Oud Gastel hadden geramd. De politie startte direct een zoekactie naar de betrokken personen. Een man is later in Oudenbosch aangehouden. Het is nog onduidelijk of hij een van de inzittenden is geweest.

Rond 22.30 zagen agenten een auto op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal met zeer hoge snelheid en piepende banden rijden. Ze volgen de auto en gaven de bestuurder een stopteken. De automobilist negeerde het stopteken en bleef met zeer hoge snelheid doorrijden.

Op de Standdaardbuitensedijk vloog hij uit de bocht en ramde een zijgevel van een woning. De inzittenden vluchten de auto uit. De politie is direct een uitgebreide zoekactie gestart waarbij ook de politiehelikopter en een speurhond werd ingezet. De auto is weggetakeld. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan omdat zijn woning schade heeft opgelopen.

Op de Rooseveltstraat in Oudenbosch zagen agenten een man lopen; omdat dit mogelijk een van de gevluchte inzittenden zou kunnen zijn, wilden de agenten hem controleren. De man kon zich niet legitimeren en de agenten hielden hem hierop aan. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding.

Hij is overgebracht naar een politiebureau. Hier bleek dat het gaat om een 42-jarige man uit Bergen op Zoom. De politie doet verder onderzoek of deze man een van de inzittenden van de auto was.