web analytics

Slopen is hopen – voor woningzoekenden

Op twee plekken in de stad wordt momenteel gesloopt met de bedoeling dat er huur-appartementen voor in de plaats komen. In de Hulsdonksestraat is al een flink deel van een rijtje krotten tegen de vlakte, en op de hoek van de Burgerhoutsestraat – Strausslaan is al een flink deel weg van het zalencomplex Burgerhout niks meer te zien.

Om de pandjes aan de Hulsdonksestraat laat niemand een traan, daar is iedereen blij dat ‘die leegstaande verpauperde troep’ eindelijk onder de sloophamer verdwijnt. Iets anders is het aan de andere kant van de stad bij het Zalencomplex Burgerhout, vroeger ook bekend onder de naam Zaal Van Eekelen. Daar ligt heel wat geschiedenis aan familiefeesten en verscheidene verenigingen vonden er jarenlang onderdak. In die kringen werd stiekem wel een traantje gelaten toen het horecabedrijf met zalen eind 2018 definitief dicht ging.

Thuis voelen

Dat is dus verleden tijd. Alleen op de website van VVV Roosendaal is nog wat terug te vinden van de reputatie: ‘Van oudsher is Café / Zalen Burgerhout een gezellig café waar vele verenigingen en gasten zich thuis voelen. Hier kunt u ontspannen genieten van een goed getapt biertje of een gezellig potje biljarten. De grote en kleine feestzalen zijn geschikt voor familiefeesten, recepties, reünies, uitvaarten, bruiloften, bedrijfsfeesten. Kortom inzetbaar voor iedere gelegenheid.’

Plannen
Voor de Hulsdonksestraat ligt al een gedegen plan klaar: onder de naam Bookelaar komen er 43 moderne twee- en driekamerappartementen voor de verhuur, met parkeerruimte achter de woningen. Voor de hoek Burgerhoutsestraat – Strausslaan is er nog geen gedegen plan. De nieuwe eigenaar denkt dat hij er deels in twee en deels in drie woonlagen rond de 30 verhuurappartementen kan bouwen, zo liet hij BN DeStem onlangs weten.

❯ De Bookelaar verlost Hulsdonksestraat van ‘puist’

Dat ziet er gelijk al beter uit in de Hulsdonksestraat.
 
Van Café – Zalen Burgerhout is ook al een flink deel weg.