web analytics

Sloop en verbouw ‘oude lts’ aan de gang

De BVR-Groep is inmiddels druk aan het werk bij en in de voormalige lts (Da Vinci College) aan de Laan van België / Laan van Heneglouwen in Roosendaal. De sloopwerkzaamheden van de praktijklokalen aan de kant van de Laan van België zijn inmiddels begonnen. Maar ook de verbouwing van de oude gebouwen aan de Laan van Henegouwen is al volop aan de gang. Een groot gedeelte staat al in de steigers.

Uiteindelijk komen op het terrein ongeveer honderd eigentijdse eengezinswoningen, maisonnettes en appartementen. De nieuwbouwwoningen komen op de plek van de later bijgebouwde praktijklokalen. Die worden allemaal gesloopt. De maisonnettes en appartementen komen in het oude gebouwencomplex, dat dus behouden blijft. Voor de bewoners komt er voldoende parkeergelegenheid.

‘Alle woningen zijn ruim opgezet en hebben een privé buitenruimte in de vorm van een tuin of balkon. De appartementen en maisonnettes zijn bereikbaar via een lift. De intieme hofjes bevinden zich op diverse plekken rond het woongebouw en manifesteren zich als kleine oases van rust waar het heerlijk toeven is’, zo wordt op de website van het project aangekondigd.

Het appartementencomnlex is onder de noemer ‘Nieuwe LTS’ ondergebracht in Fase 1.
Fase 2, op de plek van de praktijkgebouwen, krijgt de naam Ambachtshoven.

Zie ook:
❯ Terrein Da Vinci College goed voor 100 huizen en appartementen (20-07-2016)
❯ Project-website De nieuwe lts Roosendaal

ZO IS HET…


Met de sloopwerkzaamheden aan de kant van de Laan ven België is begonnen


Dit wordt allemaal gesloopt. Hier komen eengezinswoningen.
 

De verbouwing gezien vanaf het parkeerterrein van Dirk vd Broek
 

… EN ZO WORDT HET:


Het hele plan bestaat uit twee fases. (Foto: Website Nieuwe lts Roosendaal)
 

Impressie van Fase 2 (Foto: Website Nieuwe lts Roosendaal)