web analytics

S&L Zorg gaat samenwerken met Looma

S&L Zorg, bekend van onder andere Sterrebos, gaat een samenwerking aan met het bedrijf Looma, dat productiewerk biedt aan jongeren. ‘Veel deelnemers aan de dagbesteding vragen naar echt productiewerk. Het binnenhalen van dit soort werk is voor ons lastig’, licht S&L Zorg toe.

Het productiewerk betreft bijvoorbeeld inpakwerk, ompakwerk, stickeren, enz. Veel bedrijven besteden hun in- en ompakwerk wel uit, maar dan gaat het al gauw om grote hoeveelheden van bijvoorbeeld 10.000 stuks of nog meer. ‘Hele grote hoeveelheden zijn voor de deelnemers van S&L Zorg met een verstandelijke beperking niet te behappen. Maar voor Looma en haar jongeren wel’, aldus S&L Zorg.

‘De combinatie van S&L Zorg en Looma heeft veel voordelen voor de jongeren, maar ook voor onze deelnemers met een verstandelijke beperking. Looma heeft met regelmaat grote opdrachten. Ze zal grote delen door de jongeren laten uitvoeren, maar kleinere gedeelten worden ondergebracht bij onze deelnemers. Voor S&L Zorg betekent dit dus vooral dat we nu meer productiewerk kunnen gaan doen’.

Looma
Looma is een maatschappelijke onderneming die werk biedt aan verschillende jongeren tussen 14 en 18 jaar. Jongeren die niet zo gemakkelijk aan een bijbaantje komen en op meer terreinen een zetje in de rug kunnen gebruiken werken met andere jongeren. Door samen te werken, helpen jongeren elkaar de uitdagingen die ze tegenkomen het hoofd te bieden.

S&L Zorg
S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen en deelnemen aan de dagbesteding. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

S&L Zorg hoopt dat de samenwerking veel nieuwe opdrachten gaat opleveren, waar hun deelnemers mooi werk met voldoening aan kunnen beleven.