web analytics

Sjors Sportief ook in 2020 in Roosendaal

Ook in 2020 wordt in Roosendaal ‘Sjors Sportief’ voortgezet. Vorig jaar maakten maar liefst 1722 Roosendaalse basisschoolkinderen via Sjors kennis met veel sportieve activiteiten in de gemeente. Sjors is al jaren een regelrechte hit onder de basisschooljeugd.

Door Sjors krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten in de gemeente. Wegens het daverende succes zet de gemeente Roosendaal in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en Rabobank Zuidwest dit project graag voort.

Sjorsboekje
Alle mogelijkheden komen in een kleurrijke Sjorsboekje, dat begin februari 2020 weer via alle basisscholen in Roosendaal verspreid wordt. De kinderen kunnen zich vervolgens digitaal inschrijven. Uit het Sjorsboekje mogen kinderen één (of meerdere) cursussen uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen op locatie van (sport)verenigingen. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. ‘Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn’, aldus de organisatie.

In veel gemeenten
Het programma is behalve in Roosendaal ook in ruim 100 andere gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd: Sjors!

Aanbieders
Sjors Sportief stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. Hiervoor zijn ‘aanbieders’ nodig. Verenigingen/organsatie kunnen zich daarmee goed promoten. Verenigingen, clubs en organsaties die zich voor het nieuwe jaar (nog) niet hebben aangemeld, kunnen dat doen via de website www.sportstimulering.nl

Wie geen vereniging vertegenwoordigt, maar ook graag een activiteit voor deze doelgroep aanbiedt, kan contact opnemen via info@sjorssportief.nl