web analytics

Sinterklaascadeautje voor 800 Roosendaalse kinderen

Dankzij een aanvullende lokale actie van CultuurCompaan, Stichting Leergeld Roosendaal en Stichting Paul kunnen zo’n 800 Roosendaalse kinderen (toch) een sinterclaascadeautje krijgen. De drie organisaties doen al jaren mee aan de landelijke actie Pepernoot.

Daarbij worden kinderen die opgroeien in armoede verrast met een sinterklaascadeautje. Om nóg meer kinderen te verrassen met Sinterklaas, is een extra lokale actie gestart. En met succes, want zo’n 800 Roosendaalse kinderen krijgen dankzij deze actie een Sinterklaascadeau op 5 of 6 december.

Tientallen
“Afgelopen jaar konden we vanuit de landelijke actie maar enkele tientallen kinderen mee laten doen, terwijl er honderden kinderen in Roosendaal zijn die in aanmerking komen,” aldus Carina Reuvers van Stichting Leergeld Roosendaal. “Wij hebben daarom besloten om een eigen aanvullende actie te organiseren en daarvoor alternatieve financiering te zoeken, zodat we voor iedereen een cadeautje realiseren. En dat is gelukt.”

Gulle gevers
Om de actie te financieren zijn verschillende fondsen aangeschreven en is er een aanvraag ingediend bij de landelijke actie Pepernoot. Ook hebben een aantal gulle gevers geld gegeven en heeft de gemeente Roosendaal een mooie donatie gedaan. De gezinnen die in aanmerking komen, krijgen per kind van 0 tot 13 jaar een cadeaubon die ze in kunnen wisselen bij Intertoys en bij de webwinkel van V&D. De cadeaubonnen hebben een waarde van € 20,- of € 22,50, afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Voor elkaar
“Het is mooi om te zien hoe deze actie in zo’n korte tijd is gerealiseerd. Met deze samenwerking van fondsen, geldschieters, vrijwilligers, de drie stichtingen en de gemeente laten we zien waartoe we in staat zijn in Roosendaal,” aldus Trudie Stalpers van CultuurCompaan. “Het bewijs dat we oog voor elkaar hebben en dat we, als we samen de schouders eronder zetten, iedereen in Roosendaal kunnen laten meegenieten van dit mooie kinderfeest.”

Mooie aftrap
Jan Jongeneelen van Stichting Paul: ”Wat ons betreft een hele mooie aftrap van hopelijk een warme en gelukkige decembermaand voor alle Roosendalers. Ook die met een wat kleinere portemonnee.”