web analytics

Sinterklaas voor volwassenen in Tongerlohuys (29 nov)

Op donderdag 29 november organiseert Het Tongerlohuys een Sinterklaasavond speciaal voor volwassenen. De avond bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling Sinterklaas, wie kent ‘m nou echt?, gecombineerd met een lezing door drs. Harrie Schalken, eigenaar en curator van het Grafisch Museum in Wouw. De tentoonstelling bestaat uit een veertiental verzamelobjecten die het museum in bruikleen heeft van verschillende Sinterklaas-verzamelaars uit Nederland en België.

De objecten zijn opgenomen in de lopende tentoonstelling (Reis door Roosendaal in 750 dingen) en vertellen over het leven en de legende van Sint-Nicolaas.

Drs Schalken is een ware expert op het gebied van de goedheiligman en bezit dan ook een indrukwekkende collectie (drukwerk)kunst over Sint-Nicolaas. Gedurende de avond zal hij een gedeelte van deze collectie exposeren en er levendig over vertellen tijdens de aaneensluitende lezing.

Om te bewijzen dat achter elke prent of tekening; achter elke postzegel of ansichtkaart; een verhaal schuilgaat; worden bezoekers uitgenodigd om een verzamelobject mee te brengen naar de lezing waarop Sint-Nicolaas staat afgebeeld. Drs Schalken zal alle objecten bekijken en vertellen welk verhaal of welke legende daar achter schuil gaat.

De Sinterklaasavond begint om 19.00 uur en de entree bedraagt € 5,00 per persoon. Dit is inclusief één consumptie. De entreebewijzen worden bij binnenkomst verkocht (er kan alleen contant betaald worden). In verband met de bijzondere aard van deze avond wordt gebruik gemaakt van de oorspronkelijke voordeur van het Tongerlohuys aan de Molenstraat.

Foto boven: Grafisch Museum In den Groenen Zonck