web analytics

Sinterklaas nu ook (weer) in Roosendaal

MET VIDEO – Sinterklaas is zaterdagmiddag 14 november ook in Roosendaal aangekomen. Door alle corona-maatregelen gebeurde dat wel even anders dan normaal. Dit jaar geen honderden kinderen op de kades langs het vernieuwde zwaaigat en geen duizenden kinderen in de stad tijdens de gebruikelijke rondrit. Maar wel vele duizenden kinderen thuis aan de (YouTube)buis gekluisterd.

Aanleigsteigers
Via het YouTube-kanaal van de Stichting Sint Nicolaas Roosendaal was te zien hoe burgemeester Han van Midden en de presentatrices Wilma en Cindy op de brug tussen de Jan Vermeerlaan en Borchwerf in spanning stonden te wachten op de boot. Die voer dit keer niet door naar het zwaaigat, maar meerde aan aan de nieuwe aanleigsteigers van wat in de volksmond wel de jachthaven aan de Westelijke Havendijk wordt genoemd. Op de steiger van de Scheepshut (het boothuis) zetten sint en zijn gevolg voet op Roosendaalse wal.

Sleutel
Daar kreeg de sint van de burgemeester de sleutel van de stad, zoals in een andere tijdsperiode Prins Carnaval die krijgt. Daarna volgde (vanuit de Kring) een afwisselend programma met de sint, de hoofdpiet, de regelpieten en de meidenpieten. Kinderen konden vragen stellen en voorts waren tekeningen en filmpjes te zien die kinderen al hadden ingestuurd.

Foto’s hieronder: Sint en de Pieten op de boot bij aankomst in Roosendaal (boven), de meidenpieten wachten rustig af wat er gaat gebeuren (midden) en burgemeester Han van Midden met presentatrices Wilma en Cindy op de uitkijk op de brug over de Vliet.


 

Kijk hier het aankomst-programma terug:
 


 

Sinterklaas is aangekomen in Roosendaal!!

Vanmiddag om 13.00 uur is Sinterklaas met zijn Pieten binnengevaren in de…

Geplaatst door Sint Nicolaas Comite Roosendaal op Zaterdag 14 november 2020

 

Sinterklaas nu ook (weer) in Roosendaal

MET VIDEO – Sinterklaas is zaterdagmiddag 14 november ook in Roosendaal…

Geplaatst door Roosendaal op internet op Zaterdag 14 november 2020