web analytics

Sint zondag 19 nov in de dorpen

Zondag 19 november is Sinterklaas ook in Nispen, Wouw, Wouwse Plantage en Heerle. In Nispen begint de Sinterklaasmiddag om 13:15 uur in Zaal Verhoeven met spelletjes. Tussen half drie en half vier maakt de Sint een ronde door het dorp.

Daarbij wordt de volgende route gevolgd: Start Kerkplein, vervolgens Dorpsstraat, Molenakker, Adelaarstraat, Prins Bernhardstraat, Pelikaanstraat, Patrijsstraat, Pastoor van Spaandonklaan, Kievietstraat, Bergsebaan en rond 15:30 uur terug op het Kerkplein.

Wouw
In Wouw (foto) komt Sint rond 11:45 uur aan op de Markt. Om 12:15 begint de rondtocht door het dorp. Route: Markt, Bergsestraat, Pastoor Potterstraat, Schoolstraat, Boomhoefstraat, Kasteelstraat, Lenaertsstraat , Hofstraat, Roosendaalsestraat, Martel, Graaienhil, Omgang, Strijp en Kloosterstraat. Om 13:30 uur begint het Pietenspektakel in De Geerhoek. (Zie hieronder ook het Facebookbericht)

In Wouwse Plantage speelt het Sinterklaasfeest zich vooral af bij Dorpshuis De Spil. Vanaf 13.00 uur gaan de Pieten het dorp in om de kinderen op te halen om samen naar de Spil te gaan. Het Sinterklaasfeest in De Spil is van 13:30 – 16:00 uur. Met onder andere bingo.

In Heerle begint om 12:30 uur een rondje door het dorp. Tegen 13:00 uur is iedereen bij de kerk en begint het middagprogramma.


Grafisch Museum

Het grafisch museum aan de Rooseldaalsestraat 43 in Wouw besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de Sint. Voor kinderen van groep 3-4-5 zijn er zondag 19 en zaterdag 25 november van 13:00 – 17:00 uur diverse activiteiten, zoals verlanglijstjes drukken in drie leuren, mijters en pietenmutsen vouwen op basis van een historische handleiding, en er kunnen Sinterklaasitems in de expositie worden bekeken.

Voor volwassenen is er een expositie over de historische Sint -Nicolaas, met o.a. antieke prentenboeken, wetenswaardigheden over de oorsprong van de gebruiken rond Sint Nicolaas en het Sinterklaasfeest, het ontstaan van de chocoladeletter, films over het leven en de legendes rond Sint Nicolaas en het afdrukken van zeer oude houtsneden met Sint Nicolaas als onderwerp.enz. enz.
Entree € 5, voor kinderen € 3.

❯ Meer info op website Grafisch Museum Wouw

Foto: Sint in Wouw. Foto Facebookpagina St. Nicolaas Vereniging Wouw