web analytics

Sint heeft weer een volle agenda voor Roosendaal (vanaf 17 nov)

Rond de klok van 13:00 uur komt Sinterklaas zaterdag 17 november met zijn stoomboot weer aan in Roosendaal. Met ruim driehonderd zwarte Pieten aan boord en duizenden kilo’s snoepgoed meert de boot af aan de kade, vanwaar het gezelschap naar het Kadeplein wordt gebracht, waar de Sint welkom wordt geheten door burgemeester Niederer. Dat zal dan voor de laatste keer zijn, want de burgemeester heeft aangekondigd per 1 oktober 2019 te stoppen.

Ook dit jaar staan Cindy en Wilma op de Kade om de Sint te verwelkomen en alles gereed te maken voor zijn aankomst. Dit jaar staan ze niet allen op het podium, want op de een of andere manier staat er ook een heel groot cadeau. Het lijkt wel een heel groot Sinterklaascadeau.

Als dan ook nog Propiet en Tektpiet verschijnen om het cadeau te beveiligen, worden de dames wel heel benieuwd wat er in het cadeau zal zitten. Lukt het de dames om de Pieten ervan te overtuigen het cadeau toch open te maken? En zijn deze twee Pieten wel kundig genoeg om de sloten van het slot open te krijgen?

DJ Piet
Vanaf 12:30 uur is er al van alles te zien op het Kadeplein. DJ Piet is al vroeg aanwezig om voor een vrolijke noot te zorgen. Na de officiële ontvangst door de burgemeester gaat Sinterklaas op zijn trouwe viervoeter op pad voor zijn intocht in Roosendaal. Dat gebeurt in een bonte stoel met muziekgroepen, CircusPieten, FietsPieten, PaardenPieten en SnoepPieten. Uiterlijk om 16.00 uur gaat Sinterklaas naar zijn Paleis om bij te komen van de lange reis en de drukke dag.

De route van de Intocht door de binnenstad:
Kadeplein – Frans Halslaan – Jac Vosstraat – Kade – Markt – Raadhuisstraat – Jan Snelstraat – Nieuwe Markt – Roselaarplein – busstation – dr. Brabersstraat – Markt – Bloemenmarkt – Molenstraat – Brugstraat – Burg. Prinsensingel – Kloosterstraat.

Sinterklaasmusical
Zondag 25 november is de dag van de jaarlijkse Sintmusical in De Kring. Die heet ‘Sinterklaas en het grote cadeau’. De oorstellingen beginnen om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur.

Sleutels
Bij het Sinterklaasfeest in Rooendaal speelt dit jaar een groot cadeau een hoofdrol, zowel bij de intocht als in de musical. Om dat cadeau te openen, blijken vijf sleutels nodig te zijn. Het verhaal gaat, dat die tussen het snoepgied terecht zijn gekomen. Wie tijdens de intocht tussen het snoepgroep een sleutel vindt, krijgt zondag 25 november een super VIP-ontvangst bij de musiccal in De Kring, en nog veel meer verrassingen. Bij de sleutels zit een instructie met wat de kinderen moeten doen.

Kleurtekeningen
Sint is gek op tekeningen, dus staat er ook dit jaar op de website weer een mooie kleurtekening. Dit jaar zijn er zelfs twee om Sint blij te maken.

Foto bovenaan: Sint tijdens intocht in Roosendaal in 2017 / foto Lya van Dorst

MEER SINTERKLAAS IN ROOSENDAAL:

Zaterdag 17 november: Pietendisco
Na de Sinterklaasintocht is er – vanaf 15:00 uur – een vet coole Pietendisco in schouwburg de Kring om lekker te swingen en kleuren met de zwarte Pieten. De toegang is gratis en de organisatie is in handen van Schouwburg de Kring.

Slaapkamer van Sinterklaas
In winkelcentrum de Passage is weer een heuse slaapkamer ingericht voor Sinterklaas. 
Als Sint onderweg is door het land en even wil rusten, dan kan hij hier terecht.
 Overdag kunnen de kinderen en hun ouders hier even binnen lopen en een kijkje nemen. In de weekenden zijn er ook zwarte Pieten aanwezig.

Sinterklaas in het Tongerlohuys
Zoals de traditie betaamt, zal Sinterklaas ook dit jaar tijdens het bezoek aan Roosendaal zijn intrek nemen in het Tongerlohuys. Van zondag 18 november t/m 5 december staat het museum in het teken van de Sint en zijn er tal van activiteiten te beleven voor jong én oud. kaarten te verkrijgen via De Kring Roosendaal

Zondag 25 November: Koopzondag in Centrum Roosendaal
Op zondag 25 november is het van 12:00 – 17:00 uur Koopzondag in de binnenstad van Roosendaal, met veel Muziekpieten, Ballonpieten en Snoeppieten. Ook rijdt er een Pietentreintje rond in het centrum. De muzikale noten en pepernoten worden aangeboden door de ondernemers van Collectief Roosendaal.

Zaterdag 1 december: Spelletjesmiddag Tolbergcentrum
Op zaterdag 1 december kunnen ouders met hun kroost weer terecht in winkelcentrum Tolberg voor spelletjes met zwarte Pieten. Zoals taai-happen, pepernoot poepen, zaklopen en kadootjes stapelen. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn alle kinderen tot 10 jaar van harte welkom om zo een heus Pietendiploma te komen verdienen, mét uiteraard een bijbehorende zak welverdiende pepernoten. Rond 15.00 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan het winkelcentrum en wordt hij verrast door een tweetal zangpieten. Deze activiteiten wordt aangeboden door de winkeliers van winkelcentrum Tolberg.

Zondag 2 december: Koopzondag in Centrum Roosendaal
Ook zondag 2 december is het van 12:00 – 17:00 uur Koopzondag in de binnenstad van Roosendaal met Muziekpieten, Ballonpieten, Snoeppieten en het Pietentreintje.

❯ Website Sint Nicolaas Roosendaal
❯ Kleurplaten op website Sint Nicolaas Roosendaal
❯ Facebookpagina Sint Nioolas Roosendaal

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie