web analytics

Serie workshops van IVN over paddenstoelen

IVN Roosendaal verzorgt in oktober in samenwerking met de KNNV een workshop over paddenstoelen. Die wordt gehouden in het MEC in Visdonk, maar er is ook een excursie aan verbonden. De kosten bedragen 50 euro. Zowel beginnende als geïnteresseerde paddenstoelenliefhebbers zijn welkom.

De nadruk zal liggen op algemeen in Nederland voorkomende paddenstoelen, met extra aandacht voor West-Brabantse soorten. Naast de summiere maar benodigde biologie zal er aandacht zijn voor vorm en herkenning, bijzonderheden, verspreiding en de plaats in de natuur en cultuur.

Donderdagavonden
De workshop bestaat uit 4 donderdagavonden en wordt gehouden in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in het T-huis in Visdonk, aan de Dennenscheerderdreef 11 in Roosendaal. Verder is er een excursie in een van de tussenliggende weekenden.

Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid. Al doende leert men. De kosten zijn € 50,- (voor leden € 40,-) voor workshop en lesmateriaal, te voldoen bij de eerste les.

Programma
Op donderdagavond 3 oktober is de eerste bijeenkomst, van 19:15 – 22:00 uur. Gepland zijn een introductie, biologie en ontwikkeling van paddenstoelen
Op donderdag 10 oktober (van 19:30 – 22:00 uur) is er een praktijkavond en fotolezingen van de KNNV paddenstoelenwerkgroep.
Op donderdag 17 oktober (19:30 – 22:00 uur) staan introductie, toepassing en ecologie van paddenstoelen en schimmels op het programma.
Op zondag 20 oktober (van 14:00 – 16:00 uur) staat de excursie gepland, bij het Ossekopke in Rucphen.
Op donderdag 24 oktober (19:30 – 22:00 uur) wordt de workshop afgesloten met paddenstoelen herkennen en zelf determineren.

Belangstellenden kunnen zich via mail aanmelden bij Yvonne Lavrijsen, cursussen@ivnroosendaal.nl

❯ Meer over cursussen van het IVN
❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal