web analytics

Selectie van Bristol-dames versterkt

De selectie van het vrouwenteam van zaalvoetbalvereniging Bristol is versterkt met twee nieuwe speelsters. Tessa van Ameijde en aanvaller Colinda van de Steen gaan de Roosendaalse meiden versterken. Coach Hans Lauwen is content met de komst van zijn nieuwe speelsters.

‘Na het wegvallen van Britney Brouwers en Sharona Vermunt werd de selectie erg smal. Francien Buurstee is gevraagd definitief als vaste waarde terug te komen. Zij neemt deze vraag nog in overweging Daarom hadden we nieuwe meiden nodig’.

Beide speelsters waren van de partij tijdens het oefenduel tegen het Antwerpse Ladies Hove. Tessa en Colinda staan te popelen om mee te werking aan het verwachtingspatroon van de vereniging. ‘Ik verwacht veel van deze meiden’, zegt Lauwen. ‘Eerder is het jonge talent Anisah Karahan(15) erbij gehaald. Met topspeelster Wendy de Wilde is het eerste gesprek geweest. Deze moet nog wat beslissingen nemen voordat ze de kleuren van Bristol gaat dragen’.

Opvallend is wel dat het merendeel van de speelsters ver buiten Roosendaal komt, en dat aanvoer uit de stad zelf achterwegen blijft.

Tijdens het oefenduel verloren de dames vrijdagavond 18 mei trouwens wel. Er was vooraf afgesproken 3 x 25 minuten te spelen. Vooral in de tweede helft speelden de dames een prima pot voetbal. In de laatste minuten werd de conditie aangesproken. De bezoekende ploeg trok de overwinning naar België toe, door met 4-5 te winnen.

Foto boven: Familieprortret mei 2018. Op dit moment ziet de damesselectie er als volgt uit:
Keepsters: Britney Nouws (BSC) en Tessa v Ameijde (DSE). Anisah Karahan (Unitas`30), Asheley de Bie en Colinda v/d Steen (DSE), Sharon v.d. Eeden en Francien Buurstee ? (BSC), Corina Luijks (Excelsior/Barendrecht), Daphne Troost (Barendrecht), Fleur Mol (Sparta /JVOZ) en Wahiba Didi. Laatste is de enige die niet op het veld actief is.

❯ Website Bristol Roosendaal