web analytics

SDW en Omroep Brabant maken documentaire ‘Wat kan je wel’

MET GROEPSFOTO OP RODE LOPER – Het afgelopen jaar maakten Omroep Brabant en SDW samen de achtdelige documentaire ‘Wat kan je wél?!’, waarvan donderdag 10 december de eerste aflevering te zien is. Ter gelegenheid daarvan is maandag 7 december op het kantoor van SDW aan Bovendonk in Roosendaal een (corona-proof) premiére-bijeenkomst met de hoofdrolspelers op de rode loper.

SDW ondersteunt in een aantal plaatsen in West-Brabant en Zeeland kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand op gebied van wonen, leven, leren en werken. Voor deze serie werden zeven cliënten van SDW bijna een jaar lang gevolgd bij het verwezenlijken van hun dromen en ambities. ‘Een uniek kijkje in de levens van mensen met een verstandelijke beperking en wat ze – met een beetje hulp – wél kunnen’, aldus de makers van de serie op Omroep Brabant.

De hoofdrolspelers
De hoofdrolspelers zijn cliënten van SDW. Zoals Gert Willem (48), die voor het eest op zichtzelf gaan wonen. Of moeder Mila (28) die droomt van een baan als schoonheidsspecialiste. Alex (25) werkt bij de SDW-tuinploeg en wil een betaalde baan bij een metaalbedrijf. Ook wordt George (79) gevolgd, die nog één keer naar zijn familie in Curaçao vliegt en Co (23) die een opleiding bij Fontys wil volgen. Nelly (29) droomt ervan om postbode te worden bij de WVS, en Monique (52) leeft vol spanning toe naar haar allereerste concert als zangeres.
Deze zeven hoofdpersonen hebben ieder hun eigen verhaal, beperking en ontwikkeling. ‘Dit leverde prachtige beelden op vol ontroering, spanning, onzekerheid, enthousiasme en enorm veel trots’, aldus de makers.

Uitzenddata
Vanaf donderdag 10 december is de serie acht weken lang te zien op Omroep Brabant. Regisseur-eindredacteur Tim van Gils deed eerder o.a. De Diamantjes (regisseur-producent), Hunted (camjo) en Foute Vrienden op vakantie (regisseur-eindredacteur).

Over SDW
SDW, dat dit jaar 30 jaar bestaat, ondersteunt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een beperking in West-Brabant en in Zeeland. Er wordt ondersteuning op maat geboden. Dat gebeurt via verschillende soorten locaties:
Op locaties met dagactiviteiten worden nieuwe mensen ontmoet en nieuwe dingen geleerd. Op de woonlocaties (waarvan er 14 zijn) woont men op een groep, of in een eigen appartement. Ook zijn er locaties om de vrije tijd door te brengen, zoals meedoen aan leuke activiteiten. Voor kinderen is er buitenschoolse opvang of het logeerhuis. Ook wordt ambulante ondersteuning geboden. Dan krijgt men thuis begeleiding.

In Roosendaal
In de gemeente Roosendaal heeft SDW de woonlocaties ’t Zand (Roosendaal) en in Wouw zijn er Boerhaave en Lindenberg. Dagactiviteiten zijn er in Roosendaal bij Have a Break (Rabo), dagcentrum Zorgboulevard, dagcentrum De Plataan, dagcentrum ’t Palet, kinderdagcentrum Willemijntje en bij Wouwse Plantage Simpel & Puur. En dan zijn er in Roosendaal op het gebied van vrije tijd en opvang nog de naschoolse- en vakantieopvang De Speelrots en het Logeerhuis.

❯ Meer over de documentaire op website SDW
❯ Website SDW

Donderdag gaat de eerste aflevering van ' !?' in première. In deze documentairereeks zijn zeven…

Geplaatst door SDW op Maandag 7 december 2020