web analytics

Scouts van St. Jan helpen Natuurmonumenten met opruimen van zwerfafval op Visdonk

Twee keer per jaar, in april en september, helpen de kinderen van scouting St. Jan uit Roosendaal Natuurmonumenten met het opruimen van zwerfafval op landgoed Visdonk. De scoutinggroep organiseerde de opruimactie alweer voor de vijfde keer. In totaal steken jaarlijks zo’n 120 kabouters, gidsen, luchtscouts, welpen en verkenners van scoutinggroep St. Jan de handen uit de mouwen op Visdonk.

Doel van de opruimactie is om kinderen ervan bewust te maken dat het belangrijk is om geen afval in de natuur achter te laten én dat ze zelf kunnen bijdragen aan een schone omgeving. Het betreft opruimen van vooral plastic bekertjes, blikjes, chips zakjes enz.

Schone en veilige omgeving
Het thuishonk van scouting St Jan is sinds jaar en dag gevestigd aan de rand van landgoed Visdonk. Voorzitter Niek Hagenaars geeft aan dat de bossen van Visdonk een mooie locatie zijn voor allerlei spelactiviteiten: ‘We hebben van begin af aan een goed contact gehad met Natuurmonumenten, de beheerder van Visdonk. De kinderen zijn vaak te vinden in de bossen van het landgoed voor allerlei spelactiviteiten. Als bedankje aan Natuurmonumenten helpen wij graag mee om het landgoed schoon te houden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen ervaren dat ze zelf kunnen bijdragen aan een schone en veilige speelomgeving. De opruimacties dragen hiertoe bij.”

Waardering
De boswachters van Natuurmonumenten zijn blij met de jaarlijkse opruimactie van scouting groep St. Jan. Boswachter Helma Braat: ‘Wij waarderen die betrokkenheid zeer! Ieder jaar ontvangen wij in april en september trouw bericht van de scoutinggroep dat we weer op hun hulp kunnen rekenen. Dat is heel fijn. Wij faciliteren hen met materialen zodat ze het zwerfafval veilig en gemakkelijk op kunnen ruimen. Wij hopen dat we deze samenwerking nog lange tijd kunnen voortzetten.”

Foto Niek Hagenaars