web analytics

Scouting Fridtjof Nansen opent seizoen op 2 sept

Op zaterdagmiddag 2 september luidt Scouting Fridtjof Nansen uit Roosendaal het nieuwe scoutingseizoen in. Dat gebeurt vanaf 14:00 uur bij het scouting-onderkomen aan de Boulevard Antverpia 9b met het ceremoniële ‘overvliegen’ en de jaarlijkse City Challenge. Wie meer wil weten over scouting is van harte welkom.

Bij scouting zijn er speltakken op leeftijd ingedeeld. Voor kinderen van 5 tot 7 jaar is dat bevers, voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar welpen, voor jongens en meisjes van 11 tot 14 jaar scouts en voor de jongeren van 14 tot 18 zijn explorers.

Overvliegen

Wie te oud geworden is voor een speltak, stroomt door naar de volgende. Dat is het ‘overvliegen’. Dat gebeurt eenmaal per seizoen en is een belangrijke gebeurtenis voor de leden van de scouting. Bij deze ceremoniële gebeurtenis wordt afscheid genomen van de huidige speltak en verwelkomd door de nieuwe speltak. Dat gebeurt op eigentijdse wijze.

City Challenge

Naast de ceremoniële gebeurtenissen bij de opening van het seizoen, is er ook elk jaar de City Challenge. ‘Een uitdaging waarbij je samen met je speltak het centrum van Roosendaal intrekt om zo veel mogelijk vragen te beantwoorden en de City Challenge trofee te winnen. Niet alleen heel leuk maar zo leer je ook je omgeving kennen. Samen gaan ze deze uitdaging aan’, aldus de leiding.

Kinderen en jongeren die interesse hebben voor de scouting, zijn zaterdag van harte welkom om (gratis) mee te doen aan deze uitdaging. Deze jongelui worden ingedeeld in de speltak voor hun leeftijd om mee te doen aan de City Challenge. ‘Men kan zich aanmelden door te mailen naar info@scoutingfn.nl , met als onderwerp proefdraaien en naam en leeftijd te vermelden.

❯ Meer info op website Scouting Fridtjof Nansen