web analytics

Schrijver Dimitri Verhulst bij De Witte Roos (13 maart)

Op dinsdagavond 13 maart geeft Dimitri Verhulst in de bibliotheek aan de Markt in Roosendaal een lezing voor De Witte Roos. De lezing begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro, voor vrienden van De Witte Roos en studenten 5 euro.

Dimitri Verhulst (1972) werd geboren in Aalst. Hij wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Van de klassieker ‘De helaasheid der dingen’ werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs.

Met ‘Godverdomse dagen op een godverdomse bol’ won hij de Libris Literatuurprijs. Van ‘De laatkomer’ werden binnen een paar maanden meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Ook dit boek wordt verfilmd, voor toneel bewerkt en over de hele wereld vertaald.

De nieuwste roman van Dimitri Verhulst, ‘Spoo Pee Doo’, gaat over de aanslagen in Europa en onze onverschilligheid daarover. Europa staat in brand, maar onverschillig bestellen we nog een glas. Verdedigen we onze vrijheden, of verdedigen we onze leegte?

Op de website www.bibliotheekvannu.nl kan men zich voor deze lezing aanmelden. De zaal in Parrotia gaat om 19:00 uur open.