web analytics

Schrijfster Saskia van den Brand wil kinderen magie van lezen laten ontdekken

De Roosendaalse schrijfster Saskia van den Brand heeft een missie: ‘Ik wil ieder kind de magie van het lezen laten ontdekken.’ Maar hoe doe je dat als boekhandels door de coronamaatregelen gesloten zijn en de bibliotheek beperkt open is? De dertigjarige schrijfster bedacht hier iets op. Ze lanceerde deze week haar eigen website met kinderverhalen.

Alle leeftijden
Op de website staan kinderverhalen voor alle leeftijden. Van leerzame geschiedenisverhaaltjes tot leuke fantasieverhalen. Daarnaast probeert Saskia met haar harteverhaaltjes kinderen te helpen die ergens mee worstelen. Wat als je vriendinnetje gaat verhuizen naar de andere kan van het land? Wat als je opa doodgaat? Saskia: “Kinderen vinden het soms moeilijk om over gevoelens te praten. Een deel van mijn verhalen hebben een pedagogische boodschap, waardoor het zelfvertrouwen van kinderen kan worden vergroot.”

Kwartiertje
Met de bibliotheek die maar beperkt open is, bieden de online verhalen een mooi alternatief om gezinnen te ondersteunen. “De leerprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als je een kwartiertje leest”, zegt Saskia. “Hoe meer je in aanraking komt met lezen, hoe sneller je geneigd bent zelf een boek te pakken. Mijn verhalen lees je in een kwartier voor.”

Luisteren
Mocht je niet van voorlezen houden, geen probleem! Een groot gedeelte van haar verhalen is ook te beluisteren via het podcastkanaal van Saskia. Verder staan er op de website ook verhalen voor volwassenen en informatie over creatieve webshops.

❯ Website Saskis van den Brand