web analytics

Schrauwen’s Mode stopt na 62 jaar

Schrauwen’s Mode uit Roosendaal houdt op te bestaan.’Wij stoppen na 62 jaar’, luidt de mededeling op de etalage van de winkel in de Roselaar. In dit winkelcentrum beschikt deze ‘kledingzaak voor dames en heren’ over 600 m2 ruimte, verdeeld over twee etages.

Begrip
De naam Schrauwen’s Mode is uitgegroeid tot een begrip in Roosendaal. 62 jaar is ook een lange tijd. Janus Schrauwen begon zijn zaak in ‘algemeen textiel’ in de Molenstraat. Er werd van alles verkocht. Ondergoed, jassen, badlakens, noem het maar op, Janus had er grote partijen van.

Naar Roselaar
De Molenstraat was destijds een belangrijke winkelstraat, maar de tijd stond niet stil in Roosendaal. V & D en C & A kwamen en de Hema trok ook naar de ‘nieuwe omgevng Nieuwe Markt’. In die buurt wilde Janus Schauwen ook zitten. In het toen nieuwe winkelcentrum Roselaar huurde hij 600 vierkante meter, over twee verdiepingen verdeeld.

Later namen schoonzoon Hans Mossel en zijn vrouw Denis Schrauwen de zaak over; die zijn inmiddels opgevolgd door dochter Eveline. Nu komt er dus een eind aan het familiebedrijf.