web analytics

Schaatsbaan op de Markt van 6 december t/m 5 januari

In de periode van 6 december tot en met 5 januari 2020 staat er weer een ijsbaan op de oude Markt in Roosendaal. Met een baan van 750 m2 en een sfeervol ingericht nieuw horecapaviljoen ademt de Markt weer een gezellige wintersfeer uit. Voor het eerst is er – aan de kant van het raadhuis – ook een stuk buitenbaan. Schaatsen kost tijdens het vrij schaatsen 4 euro voor 2 uur.

Meer over de schaatsbaan in Roosendaal:
❯ IJsbaan: van binnen naar buiten en weer terug

Het nieuwe stichtingsbestuur wil de ijsbaan qua vorm en inhoudt verder uitbouwen tot een locatie waar zo’n 15.000 bezoekers van jong tot oud kunnen genieten van wintersfeer, schaatspret en entertainment. ‘Van schoolschaatsen tot curling wedstrijden, van vrij schaatsen tot disco-schaatsen en ice-biken.’.

Foto boven: Op de Markt in Roosendaal komt dit jaar een supergrote ijsbaan. Bijna de hele Markt (van raadhuis tot bijna aan de Tullepetaon) wordt volgebouwd met een overdekte schaatsbaan, een deel buitenbaan (bij het raadhuis) en een nieuw horecapaviljoen. Zo zag de Markt er woensdagmorgen 27 november uit.

Nieuw bestuur
Hans van Hoek en Cees de Bruin, die sinds 2005 actief waren bij de ijsbaan, hebben begin juli hun bestuursfuncties beëindigd en het stokje overgedragen aan een compleet nieuw bestuur. Dat nieuwe stichtingsbestuur bestaat uit Mark van Dooren (voorzitter), Michael Kamphuis (penningmeester) , Olav Posthumus (secretaris) en Sjoerd Verbraak (algemeen bestuurslid)&nbsp

Vrij schaatsen
De toegangsprijs voor vrij schaatsen bedraagt € 4,00 voor 2 uur schaatsen. Ieder heel uur vindt de wisseling van de schaatsers plaats. Op de ijsbaan kan men terecht met eigen schaatsen of er kunnen schaatsen gehuurd worden voor € 3,50 per 2 uur. ‘Er zijn aan de kassa ook 10 rittenkaarten te koop voor 35 euro.
‘Wij beschikken over hockeyschaatsen in alle maten en voor de allerkleinsten zijn er schaatsen met dubbele ijzers die onder de schoenen worden vastgemaakt. Als u of uw kind weinig schaatservaring heeft, kunt u handige schaatshulpen huren’, zo kondigt de stichting aan..
Uit veiligheidsoverwegingen is het dragen van noren niet toegestaan, en handschoenen verplicht.

Schoolschaatsen
In de eerste weken (van 9 t/m 13 en 16 t/m 20 dec0 zijn er tijdblokken gerserveerd voor het schoolschaattsen Per dag zijn er bokken van 1,5 uur beschikbaar gesteld. Elk blok kan voor maximaal 250 kinderen gereserveerd worden.

Curling
Een aantal avonden is ook dit jaar gereserveerd voor curlingwedstrijden. Naast de BVR Bedrijven Curling Competitie is er dit jaar ook een Open Roosendaalse vCurling Competitie.
Voor de BVR Competitie spelen teams op drie verschillende avonden. De speeldagen zijn dinsdag 10 december, donderdag 12 december, disndag 17 december en donderdag 19 december. De finale is op zaterdag 4 januari.

Nieuw
Nieuw dit jaar is de Open Roosendaalse Curling Competitie. Deze competitie is toegankelijk voor alle clubs, bedrijven, verenigingen, families en vriendenclubs. Om deel te nemen moet een team ingeschreven staan. Dat team speelt op 1 van de twee woensdagavonden (11 en 18 december) die voor deze competitie gereserveerd zijn. De kosten zijn € 40,00 per ingeschreven team per avond, waarop minimaal 3 wedstrijden worden gespeeld.
Ook voor deze Competitie is de finale op zaterdag 4 januari.

❯ Website Roosendaal on Ice

Aan de kant van het raadhuis komt een stuk buitenbaan.