web analytics

Saver-vuilniswagens komen mogelijk op een andere dag langs

Saver wijzigt vanaf 2 november de routes van de vuilniswagens in Roosendaal. Dat kan tot gevolg hebben dat verscheidene kliko’s en de zakken plastic op andere dagen worden geleegd en opgehaald. ‘De routes zijn efficiënter ingedeeld waardoor er met hetzelfde aantal kilometers straks meer containers worden geleegd’, zo verklaart Saver het nut van de wijzigingen.

‘Naast de schonere brandstof die we nu al gebruiken, zorgt dit voor nog minder CO2 uitstoot. Dit is dus beter voor het milieu. Bovendien hadden we op routes vaak een wisselende bezetting. Straks rijden chauffeurs zoveel als mogelijk op een vaste route. Zij kennen uw wijk dus beter’, aldus Saver.

Routes

De routes zijn volgens Saver al lang niet aangepast, terwijl de leefomgeving in alle gemeenten wel wijzigde. ‘Denk aan woningbouw, van bovengrondse naar ondergrondse inzameling en nieuwe wegen die zijn aangelegd. Er zijn daarom steeds stukjes aan de bestaande routes ‘geplakt’ en routes in omvang gewijzigd. De routes zelf werden hierin vaak niet gewijzigd’.

Zelfde frequentie
De frequentie, dus het aantal keer per maand dus de containers worden geleegd, verandert niet en blijft hetzelfde als vóór 2 november. ‘In november kan het wel gebeuren dat er twee inzameldagen staan voor dezelfde afvalstroom. Dat komt omdat deze maand als overgang tussen het oude en het nieuwe inzamelschema wordt benut. Zo hoeven de mensen niet te lang op de volgende lediging te wachten’, legt Saver uit.

Afvalkalender
Wie al wil kijken wat er in de eigen straat/wijk verandert, kan dat zien op de website van Saver of in de afvalapp van Saver. Wie voor 2020 al een papieren Afvalkalender aangevraagd had, ontvangt voor eind oktober een nieuwe versie met het schema van de laatste twee maanden van dit jaar thuisgestuurd.

❯ Website Saver, Afvalkalender

VOORBEELD VAN WIJZIGINGEN
Zomaar een voorbeeld van de wijzigingen in een straat in de binnenstad van Roosendaal: De ophaaldag voor plastic afval gaat van maandag naar dinsdag, oud papier gaat van woensdag naar donderdag, gft van donderdag naar dinsdag en het restafval blijft op een donderdag staan. Hoe de wijzingen in uw straat uitpakken, is te zien op de afvalkalender op de website of in de app van Saver.

Foto boven: Saver gaat de routes van de vuilniswagens aanpassen. Daardoor kan het zijn dat (bepaalde) kliko’s op een andere dag buiten gezet moeten worden.