web analytics

Samra schiet RBC naar achtste bekerfinale

Door met 1-2 te winnen van stadgenoot RBC heeft RBC dinsdagavonbd 29 januari de achtste finales van de KNVB-districtsbeker bereikt. RBC kwam al snel op achterstand, maar boog die in de tweede helft om. Vlak voor tijd was het Adnane Samra die de 1-2 maakte namens RBC.

Daarvoor hadden de oranje-witten al legio kansen laten liggen om de voorsprong te pakken, maar aan de andere kant hield doelman Jordi Brühns met een katachtige redding ook RBC op de been. Kevin Jurgens ging er op het eind nog af met rood.

Fel begin
Thuisploeg Roosendaal begon fel aan het duel. En dat resulteerde al na vier minuten in de openingstreffer. Aan de rechterkant ontsnapte Wesley van Zundert aan de buitenspelval en kon de bal simpel over de uitkomende Brühns heen schieten, omdat die al lag voordat Van Zundert geschoten had, 1-0.

RBC werd de laatste twintig minuten van de eerste helft sterker en kreeg enkele grote kansen op de gelijkmaker. Doelman Roy de Weert leek echter niet te passeren. De enige keer dat hij wel gepasseerd werd door Tarfit na een goede pass van Levy Schotel werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna kreeg Samra een-op-een en Tarfit in precies dezelfde situatie de bal niet achter de Roosendaalse goalie. Brühns wist bij een uitbraak van Roosendaal erger leed te voorkomen toen hij een inzet van Van Zundert pareerde.

Regie naar RBC
In de tweede helft nam RBC in het eerste kwartier de regie volledig over. Roosendaal werd compleet omver gelopen, maar de oranje-witten vergaten doelpunten te maken. Mujib Yaqoubi was inmiddels in het veld gekomen voor Tarfit, die al geel op zak had. De scheidsrechter was dezelfde leidende arbiter die hem vorig seizoen tegen Steenbergen binnen tien seconden twee maal geel gaf. Vos haalde hem voor de zekerheid naar de kant.

“Het was een beslissing van de trainer,” zo zei Tarfit na afloop. “Hij had sowieso rood aan mij gegeven. Maar ik ben blij met de prestatie van het team!”. Yaqoubi leek vlak na rust ook te gaan scoren voor RBC toen hij dwars door het centrum alleen voor de doelman kwam, maar de inzet werd verwerkt tot corner. Schotel kreeg daarna ook een levensgrote kans, maar opnieuw was het De Weert die kon redden. Een corner bracht wel uitkomst. De corner kon niet verwerkt worden door Roosendaal, waarna Quincy Schouten de bal in de kruising schoot, 1-1.

Moeilijke hoek

RBC leek door te gaan drukken en speelde de thuisploeg van het kastje naar de muur. De voorsprong bleef echter uit. Daarna stabiliseerde het duel weer. Roosendaal kwam weer meer op de helft van RBC en kreeg zowaar enkele mogelijkheden die allemaal voorlangs gingen. Eenmaal moest Brühns ingrijpen toen een bal doorschoot en hij met een katachtige reactie de bal van de voeten van de aanvaller van Roosendaal wist te plukken. Vlak voor het einde kwam RBC dan toch eindelijk op voorsprong. Elst wist met een fantastische pass Samra vrij voor de keeper te zetten. Hij omspeelde de keeper en vanuit een moeilijke hoek schoot hij raak, 1-2.

Dicht bij gelijkmaker

Na de voorsprong van RBC zocht Roosendaal naar de gelijkmaker. Daar was het ook twee maal zeer dichtbij. Een keer wist Marouane Hamdoune met een snoekduik een doelpunt te voorkomen en niet veel later stond de lat een treffer van Roosendaal in de weg. In de laatste tegenstoot van RBC leek Samra zijn tweede van de avond te maken toen Schotel een bal in het lege doel probeerde te schieten, maar de paal op zijn weg vond. Samra schoot de rebound binnen, maar de scheidsrechter floot voor een overtreding op Schotel. Jurgens moest dat met direct rood bekopen.Vlak daarna was het eindsignaal.

Foto’s Arthur Verbraak