web analytics

Samenwerking Bravis en WVS zichtbaar via nieuwe stadsvrachtwagen

Bravis ziekenhuis heeft een nieuwe ‘stadsvrachtwagen’ rondrijden. Daarmee worden tal van keren per dag ritjes gereden tussen de Bravis locaties in Roosendaal en Bergen op Zoom. De vrachtwagen is het visitekaartje voor de samenwerking tussen Bravis en de WVS. ‘Samen versterken we de gezondheidszorg én bieden we kansen op de arbeidsmarkt. Echt iets om trots op te zijn”, vertelt WVS-accountmanager Jeroen Brouwers.

Tonnie is een van de WVS-medewerkers die ingezet wordt in het Bravis ziekenhuis. Al anderhalf jaar lang is hij het vertrouwde gezicht dat met zijn bus goederen, variërend van medisch apparatuur, labmateriaal en OK-instrumenten, tot niet medisch materiaal en soms zelfs kleine meubels, tussen de Bravis locaties Roosendaal en Bergen op Zoom vervoert. Hij vertrekt ieder half uur met een nieuwe vracht, maakt twaalf ritten op een dag en doet dat wel vijf dagen per week met veel plezier.

Tussendoor weggetjes
‘Ik vind mijn werk op de stadsvrachtwagen heel leuk. Ik krijg ook veel vrijheid en ik zie tijdens het laden en lossen veel collega’s.” Op de vraag of hij veel last heeft van files antwoordt Tonnie lachend: ‘Er is gelukkig weinig file, maar ik weet ondertussen genoeg tussendoor weggetjes voor wanneer er wel een file is. Zo kan ik mijn vracht altijd op tijd afleveren’.

Samenwerking

Wat vijf jaar geleden begon als een klein project van een paar maanden, is uitgegroeid naar een intensieve samenwerking tussen Bravis en WVS. “Deze samenwerking heeft ons veel gebracht”, vertelt Mark Sijstermans, teamleider logistieke diensten bij het Bravis ziekenhuis. “Zo hebben we dankzij de inzet van de WVS-medewerkers onze logistieke dienstverlening flink kunnen uitbreiden. Hierdoor is de verbinding met de afdelingen ook een stuk sterker. Waar een logistieke medewerker voorheen maar een keer op een afdeling kwam, zijn ze daar nu vrijwel dagelijks te vinden. Ze zijn een vertrouwd gezicht en aanspreekpunt voor de afdeling”, aldus Mark.

16 medewerkers
Op dit moment werken er 16 medewerkers van WVS bij het Bravis ziekenhuis, verdeeld over de keuken, de logistieke dienstverlening en de technische dienst. Daarnaast rijden er ook nog drie medewerkers van Business Post (ook onderdeel van de WVS) voor het ziekenhuis in de regio.

Ontplooien
“Fijn dat Bravis deze mensen een kans geeft om te ontplooien. Zo komen onze medewerkers dichterbij de arbeidsmarkt te staan”, vertelt Esther van der Horst, leidinggevende WVS trots. Ook Esther is dagelijks in het Bravis ziekenhuis te vinden. Zij kijkt onder andere samen met Mark naar de mogelijkheden van de WVS-medewerkers en begeleidt hen in het ziekenhuis waar dat nodig is. “We kijken echt wat onze medewerkers kunnen en wat ze leuk vinden. Op basis daarvan delen we ze in op een (vaste) afdeling van het ziekenhuis.” “En als wij zien dat ze meer kunnen dan dat ze doen, dan spelen we daar samen op in. We hebben medewerkers echt zien groeien”, vult Mark aan.