web analytics

‘Rustigere jaarwisseling in Roosendaal’, maar brandweer en ME moesten wel naar Langdonk

‘De viering van oud en nieuw is over het algemeen rustig verlopen in de gemeente Roosendaal’, zegt de gemeente in een persbericht over de jaarwisseling. Wel was het ‘onrustig’ in Langdonk. De brandweer moest in de loop van de avond een keer of vier, vijf uitrukken naar de wijk en uiteindelijk moest ook de ME worden ingezet.

‘Vooral in de aanloop naar oudejaarsdag was het in de hele gemeente rustiger dan voorgaande jaren’, is de eerste indruk van de gemeente Roosendaal, ‘hoewel er op dit moment nog geen overzicht met betrekking tot aangerichte is’, zo werd donderdagmiddag 1 januari rond half twee meegedeeld.

Voorbereid
Burgemeester Han van Midden zegt in een reactie: “Allereerst wens ik alle inwoners van Roosendaal en de omliggende dorpen een héél goed Nieuwjaar, ook namens het hele gemeentebestuur. We waren, met de recente ervaringen van de vuurwerkonlusten in het achterhoofd, maximaal voorbereid dit jaar. En gelukkig is het, op een aantal vervelende incidenten in Langdonk na, overal rustig gebleven. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, en ik wil iedereen die daaraan heeft bijgedragen hartelijk danken. Met elkaar hebben we het bijna overal veilig en rustig kunnen houden. Laten we dat koesteren en vasthouden voor de toekomst’

Ontdaan
Hij is wel enigszins ontdaan door de gebeurtenissen in Langdonk. ‘Ik had écht anders verwacht en de wijk een rustiger jaarwisseling gegund, na de gebeurtenissen en inspanningen in de afgelopen weken. We nemen dit uiteraard mee in het onderzoek waar de gemeenteraad om heeft gevraagd. En we blijven in 2021 én daarna inzetten op het aanpakken van de ordeverstoorders en verbetering van de sociale en fysieke structuur van de wijken.’

ME ingezet
‘De incidenten in Langdonk waren weliswaar minder heftig dan in november, maar nog altijd onacceptabel. Daarop is de wijk korte tijd afgezet en is de ME ingezet om de rust terug te laten keren. Dat is gelukt en vanaf ca. 1.00 uur werd het langzaamaan weer rustiger in de wijk. Verder is nieuwjaar in Roosendaal rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten. De meldingen die binnenkwamen hadden voornamelijk te maken met vuurwerkoverlast, ondanks het landelijke vuurwerkverbod.

Geen nieuwjaarsrecept
ie
Door de coronamaatregelen houdt het gemeentebestuur dit jaar geen nieuwjaarsreceptie. Wel spreekt de burgemeester een traditionele Nieuwjaarsspeech uit. Dat doet hij op 2 januari om 12.00 uur op ZuidWest TV en daarna zal de speech ook via de Facebook-pagina van de gemeente te zien zijn.

Foto bven: Archieffoto

Reacties op Facebook:

‘Rustigere jaarwisseling in Roosendaal’, maar brandweer en ME moesten wel naar Langdonk
‘De viering van oud en nieuw is…

Geplaatst door Roosendaal op internet op Vrijdag 1 januari 2021

 

 

Reacties op Twitter over jaarwisseling in Roosendaal: