web analytics

Ruim 1850 man in de weer voor Schoon Roosendaal (23-24 maart)

Er doen dit jaar ruim 1850 scholieren en andere inwoners mee aan de tweejaarlijkse opschoonactie ‘Roosendal Schoon’ op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart. Daarnaast ontvangen acht basisscholen het keurmerk ‘Schone School’ van gemeente Roosendaal uit handen van wethouder Saskia Schenk-Dekkers.

De aftrap van de Opschoonactie vindt op vrijdag 23 maart om 14.00 uur plaats in het MEC Roosendaal aan de Dennescheerderdreef 11 (Visdonk). De actie gaat van start met de overhandiging van het ‘Keurmerk Schone School’ aan de acht basisscholen.

Dit keurmerk is belangrijk voor scholen die hebben meegedaan. Het hebben van dit keurmerk bewijst dat zowel de leerlingen als de leerkrachten bewust bezig zijn met het schoonhouden van hun school. OBS De Baayaert uit Wouw heeft zelfs een eigen filmpje gemaakt, genaamd ‘Schone School’.

Opruimen
Vrijdag en zaterdag ruimen zeventien basisscholen, Werkgroep Schoon Lindenburg, Scouting Baden Powel, Wouwse supporters van Schoon, SHV Boosters, buurtpreventieteams en andere bewoners hun omgeving of wijk op. De Toltuin gaat met een aantal scholen uit de Tolberg zelfstandig aan de slag. Alle deelnemende organisaties zijn supporter van ‘Roosendaal Schoon’.

De Gemeente Roosendaal stelt het benodigde materiaal beschikbaar. Daarnaast biedt de gemeente de scholen gratis gastcolleges over (zwerf)afval aan. Een aantal scholen heeft hiervan inmiddels al gebruik gemaakt. De sponsoren steunen de opschoonactie door versnaperingen en materialen te verstrekken. Saver haalt het ingezamelde zwerfvuil op.

Scholenwedstrijd
De deelnemende scholen hebben allemaal een inschatting gemaakt van hoeveel kilo’s zwerfvuil de opschoonactie zal opleveren. De school die met de schatting het dichtst bij het juiste aantal kilo’s zit, krijgt namens AlleeWonen en de gemeente een week na de opruimdag een leuke verrassing.

Sponsors
De volgende bedrijven en organisaties ondersteunen de opschoonactie: Stichting Nederland Schoon (materialen), LONKA (fudge), Agri Roosendaal (appels), JUMBO Lindenburg (appels), JUMBO Wouw (appels), Plus Gommers Dijkcentrum (appels)

Foto boven: Fragment uit een videofilm van Hans Timmermans over de Roosendaal Schoon-actie in 2016 op basisschool De Watermolen.