web analytics

RTL-weervrouw Nicolien Kroon laat zich opsluiten in Roosendaal

RTL-weervrouw Nicolien Kroon uit Roosendaal laat zich donderdag 17 mei twaalf uur lang opsluiten in een hokje van gaas van 1x 2 meter op het terras van Bonnefooi aan de Raadhuisstraat 5 in Roosendaal. Het is haar bijdrage aan de actie ‘Lock me up – Free a girl’, waarin in het hele land aandacht gevraagd wordt voor actie tegen kinderprostitutie.

Niet alleen aandacht vragen, maar ook geld inzamelen is het doel van de actie. Het doel van elke deelnemer is om 2500 euro op te halen. Daarmee kan een meisje, dat gedwongen wordt tot prostitutie, gered worden uit deze vreselijke situatie. Nicolien kan ‘gesponsord’ worden, mensen kunnen tegen een kleine vergoeding een selfie met haar maken en ze heeft veilingitems op de actie-website gezet.

Vrede en veiligheid
De motivatie van Nicolien Kroon om mee te doen: “Opgroeiend in Nederland heb ik alle kansen gehad om mij te ontwikkelen en dat in een veilige omgeving. Tijdens mijn werk voor de Luchtmacht stonden vrede en veiligheid ook voorop. Nu hoop ik dat ik met mijn bekendheid door mijn werk als meteoroloog/weervrouw voor RTL/Buienradar geld kan inzamelen voor dit goede doel!”

Een van de vijf
Nicolien Kroon is een van de vijf mensen die in Roosendaal tijdens de actieweek wordt opgesloten. Zij is donderdag 17 mei vanaf 11:00 uur aan de beurt om in het hokje van 2×1 meter te stappen.
Deze hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. De gehele dag heeft Nicolien enkel de beschikking over water en omstreeks 17.00 uur krijgt ze 1 bakje rijst. Daar zal ze de 12 uren mee door moeten komen. Ze komt de uren onder andere door met het houden van een loterij.

De actie ‘Lock me up – Free a girl’ is van maandag 14 mei tot en met zaterdag 19 mei en is onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie.

Meer info en mogelijkheid om te doneren:
❯ Actiepagina Nicolieop website Lockmeup.nl
❯ Over de actie in Roosendaal (Facebook)

Zie ook: (over de actie 2016)
❯ Roosendalers opgesloten achter gaas voor actie ‘Lock me up’

 
Foto Nicolien: Nick van Ormondt – Bewerking RoosendaalOpInternet