web analytics

RSD aan de bak in actie tegen rattenoverlast

‘Roosendaal aan de bak’ is een actie gestart om inwoners ervan bewust te maken dat zij zelf iets kunnen doen om ratten(plagen) te voorkomen. Dat gebeurt onder andere met deze rattenborden bij een flatgebouw aan de Jan Vermeerlaan. Graffiti-kunstenaars van The Loods zijn de makers.

Eenden en vogels
‘Er zijn inwoners die met goede bedoelingen eten in de openbare ruimte gooien of leggen, dat bijvoorbeeld is bedoeld voor eenden en vogels. Maar dit voer trekt ook ratten aan. En ratten geven overlast. Ze verspreiden ziektes en beschadigen gebouwen. Ook is het moeilijk om ze te bestrijden, want het is verboden om gif te gebruiken’, aldus Roosendaal aan de bak (RSD aan de bak).

Samen voorkomen
‘Maar er zijn dingen die we wél kunnen doen, zoals voorkomen dat ze een voedselbron hebben. Daarom vragen we om geen eten op openbaar gebied te leggen en samen de omgeving vrij van afval te houden. Zo voorkomen we samen dat we last krijgen van ratten’.

Groene container
Het helpt heel veel als afval van Groenten, Fruit en Etensrsesten in de GT+E-container terecht komen. ‘De etensresten gaan zo niet verloren, want we maken er compost van. Wie geen GFT+E container heeft, kan r eentje aanvragen bij Saver. Die moet je natuurlijk wel kwijt kunnen op je eigen terrein, of in een gemeenschappelijke ruimte. Eventueel kun je met buren een container delen. Kun je geen GFT+E container kwijt, dan mag je dit afval bij je restafval doen’, aldus Roosendaal aan de bak.

❯ Website RSD aan de bak