web analytics

Rotary Roosendaal aan de slag voor en in de tuin van Heerma State

Voozitter René Mol van Rotary Roosendaal heeft woensdag 6 juni een bedrag van 5150 euro overhandgd aan de zorgmanager van Heerma State in Roosendaal als bijdrage aan de vervolmaking van de tuin rondom het verpleeghuis. Het geld is opgebracht door de golfers die meestreden om de Rotary Golftrofee op Wouwse Plantage.

De bewoners van zorgcentrum Heerma State in Roosendaal kunnen er al wel vrij en blij en veilig wandelen en dwalen, maar de aankleding van de weidse, parkachtige tuin rondom het verpleeghuis is nog lang niet voltooid.

Rotaryclub Roosendaal trekt zich het lot aan van de 160 dementerende stadsgenoten die hier wonen. Niet alleen via een geldelijke bijdrage, ook gaan de meer dan veertig leden van Rotaryclub Roosendaal binnenkort aan de slag in de tuin, om die volledig ‘ouderenproof’ te maken.

Zo komen er een groententuin op hoogte, een Maria-kapel, een bushalte en waterornamenten. Deze elementen kunnen het dementeringsproces weliswaar niet stoppen, maar prikkelende elementen geven wel een extra impuls aan de kwaliteit van het (korte) leven dat de bewoners nog rest.

Het lot van dementerenden – 260.000 in Nederland, en het aantal blijft groeien – komt steeds meer in de belangstelling. Dat is mede te danken aan de inspanningen van Hugo Borst en de televisieserie over het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

Foto boven: Rotary Roosendaal ging niet alleen aan slag op de golfbaan, maar binnenkort ook aan de slag in de tuin van Heerma State. De opbrengst van het golftoernooi is inmiddels al overhandigd (inzet)