web analytics

Roosenspeld voor initiatiefneemster ‘De Rose-Linde’

Burgemeester Jacques Niederer heeft maandagavond 9 september de Roosenspeld uitgereikt aan mevrouw Marja Steeman. Dat gebeurde in het inloophuis ‘De Rose-Linde’ aan Langdonk 5. Zij nam zeven jaar geleden het initiatoef om een Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten in Roosendaal te realiseren.

Ze krijgt de Roosenspeld namens het college van burgemeester en wethouders omdat zij een belangrijke bijdrage levert aan de Roosendaalse samenleving, een prestatie, die als zodanig ook door de samenleving wordt erkend. Voor haar vele activiteiten, maar vooral en in het bijzonder voor haar inzet voor het Inloophuis ‘De Rose-Linde’ wil het gemeentebestuur haar waardering uitspreken.

Dagelijks betrokken
Op 5 mei 2014 werd Inloophuis de Rose-Linde geopend, dat gericht is op individuele ondersteuning en begeleiding van kankerpatiënten. Sinds die datum is Marja Steeman op allerlei manieren nog dagelijks betrokken bij het inloophuis.

Inzet
Daarnaast heeft ze zich de afgelopen jaren op allerlei manieren belangeloos ingezet. Zoals:
– 7 keer deelname aan de Roparun, waarvan een keer als teamcaptain.
– Vijf jaar lid van het organiserend comité Samenloop voor Hoop.
– Lid van de jeugdcommissie van de Rotary. Ze zet zich in voor allerlei projecten waaronder het jaarlijks terugkerende project Wandelen voor Water.
– Inzet voor project ‘Sta op voor de Minima’ in de wijk Kalsdonk, waarbij zij contacten onderhoudt met een aantal sleutelfiguren in de wijk. Zo is zij onder andere betrokken bij de kookcursussen in het buurthuis, waar ook de GGD en JOGG bij betrokken zijn.

Roosenspeld
De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente. De Roosenspeld is hét tastbare bewijs van goed burgerschap; voor de dames een broche en voor heren een rotaryknoopje voor in de revers van een colbert.