web analytics

Roosendaler in Oliemolen door twee man van rugzak beroofd

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 02:00 uur een man uit Roosendaal van zijn rugzak beroofd. Dat ging niet zonder slag of stoot. Een van de twee overvallers is aangehouden in de Wilhelminastraat. De ander, en de rugzak zijn nog kwijt.

Het slachtoffer kwam rond twee uur in de Oliemolen een andere man tegen, die hem tegemoet kwam.
Deze probeerde de rugzak van de Roosendaler te stelen. Maar dit lukte niet, omdat de Roosendaler de tas stevig vast hield.

Ineens kreeg de dief hulp van een andere man. Met z’n tweeën probeerden ze nu de tas van de man weg te nemen, maar ook  dat ging niet zonder slag of stoot. De twee moesten geweld gebruiken en sloegen en trapten de man tot hij op de grond viel.

Toen kregen ze het voor elkaar om weg te rennen met de tas. Het slachtoffer stond, ondanks zijn pijn, snel op en rende de twee berovers achterna. Onderweg kwam hij een politieauto tegen en gaf hij door wat er gebeurd was. Ook vertelde hij het signalement aan de agenten in de auto.

Een paar straten verder, in de Wilhelminastraat, kon een van de verdachten worden aangehouden. De andere dief wist te ontkomen.

De aangehouden verdachte is een 21-jarige man uit Roosendaal. Hij zit nog vast, hij is in verzekering gesteld. De tas van het slachtoffer is nog niet terecht. Hij mist wat persoonlijke spullen en een bankpasje. Door de aanval liep de man wat schrammen op en werd zijn kleding beschadigd.