web analytics

Roosendaler (23) met drugs en veel contant geld aangehouden, auto in beslag genomen

In de Lyceumlaan in Roosendaal is vrijdagavond 28 september een 23–jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Hij had de nodige drugs en een flinke som contant geld bij zich. Zijn (dure) auto werd later in beslag genomen.

Omstreeks 21.50 uur zagen surveillerende agenten op één van de parkeervakken langs de Spoorstraat een personenauto staan. In de auto zat een man achter het stuur en een tweede persoon stond aan de bestuurderszijde tegen de auto aan. Een ogenschijnlijk normaal tafereel, dat toch de aandacht van de agenten trok.

Toen zij het parkeerterrein opreden, ging de tegen de auto leunende man snel een woning binnen. De bestuurder van de auto reed vervolgens weg richting de Brugstraat en nam de afslag naar de Lyceumlaan. Daar kreeg hij van de agenten een stopteken en werd aan een algemene controle onderworpen.

Nadat de identiteit van de man was vastgesteld, bleek dat deze zich in het verleden had beziggehouden met drugshandel. Nadat hij was uitgestapt, roken de agenten dat er een flinke hennepgeur om hem heen hing. Na een oppervlakkige fouillering kwamen van onder zijn broeksband 24 gripzakjes cocaïne, 3 Xtc-pillen en 11 zakjes hennep tevoorschijn.

Ook had hij een flinke som contant geld bij zich. Hierna is hij aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar een politiecellencomplex. Daarnaast wordt hij verdacht van witwassen; zijn dure auto is in beslag genomen. Evenals de aangetroffen drugs.