web analytics

Roosendaler (22) wilde pizza betalen met vals geld

Een Roosendaler is zondag 14 juli omstreeks 14.00 uur aangehouden nadat hij met een vals briefje van 50 euro een pizza wilde afrekenen. De 22-jarige man had een pizza besteld en wilde deze op straat voor een woning in de Gerard ter Borchstraat ter plekke afrekenen bij de bezorger. De politie heeft in totaal zeven briefjes van 50 euro in beslag genomen.

De bezorger ontving een briefje van 50 euro dat van dusdanig slechte kwaliteit was, dat hij het niet aan wilde nemen. Daarop is de politie gebeld. Bij aankomst van de politie bleek dat de man nog meer briefjes op zak had. In totaal hebben zij 7 biljetten van 50 euro in beslag genomen. De herkomst van de briefjes wordt nog onderzocht.

Te herkennen
‘Vals geld is makkelijk te herkennen. Vaak zijn de biljetten kleurenkopieën van slechte kwaliteit, zonder echt watermerk. Sommige kenmerken kunt u zelf controleren: voelbare inkt, een hologram, een watermerk en de kleur van het cijfer dat linksonder staat verandert, als u het biljet draait. Op de website van de Nederlandse Bank kunt u meer informatie vinden of u met echt of met vals geld te maken heeft -> Echt of Vals?’, aldus de politie.

Politie bellen
Wie vermoedt dat hij/zij vals geld in handen heeft gekregen, en diegene die het heeft gegeven is nog in de buurt, wordt gevraagd 112 te bellen. ‘Probeer het signalement te onthouden van diegene die het valse geld aanbiedt en, indien mogelijk, het kenteken van het voertuig van deze persoon te noteren’, aldus de politie.
Wie er later achter komt dat hij/zij te maken heeft met vals geld en de betrokken persoon al lang verdwenen is, kan het Landelijk Telefoonnummer Politie te bellen: 0900-8844 (geen spoed, wel politie).