web analytics

‘Roosendaalse’ weerwebsite Klimaatinfo ook genomineerd voor Website van het jaar

De website Klimaatinfo.nl van twee Roosendalers is dit jaar genomineerd voor de titel Website van het Jaar 2020 in de categorie Weer. In die categorie zijn 11 websites genomineerd. ‘In tegenstelling tot de bekende grote websites werd Klimaatinfo.nl niet ontwikkeld door een enorm team aan webdevelopers, maar ontstond de site op de ‘zolderkamer’ van twee Roosendalers’, melden Jeroen Eckhardt en Patrick van Zundert.

Binnen de categorie Weer concurreert hun website, die ze zelf met ‘uderdog’ omschrijven, met bekende websites als Buienradar, KNMI en Weerplaza. De sitw wordt nog steeds vanuit hun huis in Roosendaal gemaakt, laten ze weten.

Duizenden pagina’s
Recent onderging de website nog een enorme metamorfose. ‘We wilden een meer eigentijdse vormgeving en het zoekgemak vergroten’, aldus mede-oprichter Jeroen Eckhardt. ‘Dat was nodig want de site omvat letterlijk duizenden pagina’s en je wilt dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Deze nominatie bewijst ons dat we daarin zijn geslaagd.’

Mede-oprichter Patrick van Zundert: ‘We gingen live in 2008 en in de achterliggende 12 jaar hebben we constant aan de site gewerkt. Telkens meer landen erbij, meer bestemmingen. We zijn nu op een punt aanbeland dat we vol trots kunnen zeggen dat we uitgebreide weersverwachtingen, achtergrondinformatie over het weer en goede tips wat betreft de beste reistijd voor alle landen ter wereld kunnen aanbieden.’.

Droombestemming
Klimaatinfo.nl geeft niet alleen het weer voor de komende dagen in Nederland. De site biedt vooral klimaatstatistieken van alle bestemmingen ter wereld. ‘Op die manier is het mogelijk een inschatting te maken hoe het weer kan zijn op bijvoorbeeld Malta in oktober volgend jaar. Ook is per bestemming de beste reistijd vast te stellen waardoor de kans op slecht weer op je droombestemming zo klein mogelijk wordt’, zeggen de twee.

Miljoen mensen
‘Inmiddels weten iedere maand ruim een miljoen mensen hun weg naar klimaatinfo.nl te vinden en wordt er nog iedere dag gewerkt aan het actueel en vindbaar houden van alle informatie’. Jeroen: ‘We doen dat nog steeds gewoon vanuit huis, waar we ook ooit zijn begonnen’.

Stemmen
Er kan nog tot en met 16 oktober worden gestemd op de Website van het Jaar 2020. De website klimaatinfo.nl van Roosendalers Patrick van Zundert en Jeroen Eckhardt is te vinden in de categorie Weer.

Andere sites

De twee hebben via de mediabedrijven Silvermedia en Mediajam meer websites in beheer, waaronder steden.net en top10bezienswaardigheden.nl. ‘De totale portfolio bestaat uit ongeveer honderdtwintig eigen websites en enkele tientallen websites die in samenwerkingsverband gemaakt zijn. Het totale netwerk is goed voor ongeveer 2,1 miljoen bezoekers per maand’, meldt Patrick op zijn website.

❯ Website van het Jaar, categorie Weer
❯ Website Klimaatinfo.nl
❯ Website Silvermedia.nl (van Patrick van Zundert)
❯ Website Mediajam.nl (van Jeroen Eckhardt)

Foto boven: Patrick en Jeroen voor hun website Klimaatinfo.nl