web analytics

Roosendaalse Walking Football-ers (60+) spelen tegen NAC

De Roosendaalse ‘All stars’ van Walking Football gaan zich meten met tegenstanders. Op woensdag 13 september staat om 11:00 uur een wedstrijd tegen de Walking Football-ers van NAC Breda op het programma. De wedstrijd van twee keer twintig minuten is bij vv Internos.

‘Dit is de eerste stap in de goede richting’, zegt trainer Reinald Boeren van Sport Service Noord-Brabant. Hij en zijn team hebben de ambitie om een groot Walking Foorball Toernooi neer te zetten bij DVO’60.

Sinds vorig jaar is Walking Football een heus begrip in Roosendaal. Sportservice Noord-Brabant (SSNB) organiseert dit in samenwerking met voetbalvereniging DVO’60. Elke woensdagochtend is er Walking Football. Zestigplussers kunnen op een laagdrempelige en leuke manier toch deze eeuwenoude volkssport blijven beoefenen.

DVO’60 is een enthousiaste partner van SSNB. Piet van Osta, die al sinds 1972 lid is van DVO, zag deze activiteit helemaal zitten en stelde daarom de accommodatie beschikbaar voor SSNB om hier Walking-Football mogelijk te maken voor de senioren.

Onder leiding van voetbaltrainer Reinald Boeren van SSNB krijgen de deelnemers voor een klein bedrag een leuke training, met achteraf een bakje koffie of thee. Reinald, die aangeeft een enthousiaste groep te hebben, moet toch af en toe de deelnemers op de vingers tikken, omdat ze gaan rennen. ‘Maar het is toch echt Walking Football’, aldus de leermeester. De groep begon klein, maar inmiddels is dit groeiende en komen er elke week een paar senioren bij.

Demy Weertman, beweegcoach van SSNB, heeft contact gehad met NAC Breda, waar ze ook een Walking Football-team hebben. ‘Eén en één is twee’, zei Reinald. Zo competitief als hij is, wilde hij gelijk een wedstrijd spelen tegen dit andere Walking Football-team in de buurt. ‘Het is leuk om met een groep ergens naar toe te werken’, zegt hij.

Wie geïnteresseerd is, of zich wil aanmelden voor Walking Football, kan dat doen op ❯ Website SSNB/Roosendaal