web analytics

Roosendaalse versie van Romeo & Julia als T’pleinconcert (23 juni)

Het T’pleinconcert van zaterdagmiddag 23 juni wordt een heel bijzondere voorstelling. Muziekvereniging Roosendaal en Stichting T’plein presenteren dan een eigen versie van Romeo & Juliana. Vandaar de ondertiel ‘Een Romance in Roosendaal’. Het is een toneelproductie van spelers van Jong! Theater, met muzikale omlijsting door het speciaal hiervoor geformeerde projectorkest onder leiding van Wendy Bellens.

Als basismateriaal is gekozen voor de klassieker Romeo & Julia van William Shakespeare. In het kader van Roosendaal 750 heeft scriptschrijver Sander Nijssen het bekende verhaal verplaatst naar het Roosendaal van 1853. Daar zitten de kapitaalkrachtige aartsrivalen Van Kapelle en Montago niet te wachten op een romance tussen hun kinderen, verwikkeld als ze zijn in een strijd om de komst van een treinstation… Zal de liefde deze perikelen overwinnen?

Jong! Theater, onder regie van Eva van den Bemd, tekent voor de toneelscènes, die worden afgewisseld door toepasselijke stukken muziek. Het orkest imiteert in het spectaculaire The Great Locomotive Chase zelfs een stoomtrein. Daarnaast passeren onder andere de prachtige filmmuziek van The Magnificent Seven van Elmer Bernstein en de medley Moments of Morricone de revue.

De productie kwam tot stand met medewerking van T’plein, Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo, Stichting Roosendaal 750, St Jan Evenementen en Heemkundekring ‘De Vrijheijt van Rosendale’.

De voorstelling is van 16:00 uur tot ongeveeer 17:30 uur. Daarvoor komen vanaf 15:00 uur al Jelmer, Autumn Dream en SKOOR op het podium.

Bij slecht weer wijkt de productie onder voorbehoud uit naar de St. Jan. Dit zal tijdig worden bekendgemaakt op de Facebookpagina van Muziekvereniging Roosendaal (facebook.com/muziekverenigingroosendaal/).