web analytics

Roosendaalse Schatjes weerbestendig aan de waslijn

Platvorm R vraagt alle Roosendalers, jong en oud, om in de fotoboeken te duiken en op zoek te gaan naar hun oude schoolfoto’s. Bij de tentoonstelling Schatjes, vanaf 30 juni in de tuin van het Tongerlohuys, worden die foto’s op een bijzondere manier geëxposeerd: alle schoolfoto’s worden afgedrukt op weerbestendig materiaal en aan waslijnen in de tuin opgehangen.

‘Niet toevallig valt deze bijzondere presentatie samen met de tentoonstelling ‘Reis van Roosendaal door 750 dingen’, van 30 juni tot en met 11 november in het Tongerlohuys en andere delen van de stad. Wij denken dat het een prachtig gezicht wordt: al die Roosendaalse Schatjes, wapperend aan de waslijn in die mooie museumtuin!’, zegt Platvorm R.

Eerder organiseerde Platvorm R in het Tongerlohuys onder de naam Schatjes al twee andere presentaties, een met gevelornamenten en een met carnavalsversieringen. ‘Maar de échte Schatjes van Roosendaal zijn natuurlijk de Roosendalers zelf!’

Digitaal
Platvorm R nodigt daarom iedereen die in Roosendaal woont uit om een schoolfoto in te sturen. Foto’s kunnen in digitale vorm via de mail aangeboden worden.

Hoe maak je je foto digitaal?
– Maak er een foto van met je telefoon
– Maak een scan van de foto in een scanapparaat
– Maak een scan van de foto met een scan-app op je mobiele telefoon

Via mail
De foto kan worden gemaild naar 750schatjesroosendaal@gmail.com
Vermeld er je naam en je leeftijd bij. ‘Door je foto in te sturen, geef je toestemming voor het exposeren van de foto in de tuin van het Tongerlohuys en gebruik van de foto bij promotie van de tentoonstelling’, meldt Platvorm R er nog bij.

Voor wie moeite heeft met het zelf digitaliseren van een schoolfoto: op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni zijn mensen van Platvorm R aanwezig bij de kassa van het Tongerlohuys om schoolfoto’s die bezoekers meenemen, voor hen digitaal te maken.

Gratis mee
‘Wij hopen dat er vanaf 30 juni 750 Roosendaalse Schatjes in de tuin van het Tongerlohuys stralen. Op vertoning van een toegangskaart voor de tentoonstelling ‘Reis van Roosendaal door 750 dingen’ krijgt men de afdruk van zijn of haar schoolfoto gratis mee als de tentoonstelling is afgelopen’, laat Platvorm R nog weten.

❯ Facebookpagina latvorm R